Aybüke Öğretmen Oldum Ben filminin galası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti!

Aybüke Öğretmen Oldum Ben filminin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleşti.

PKK saldırısı sonucu Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017 tarihinde, henüz 22 yaşındayken şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı ve öğretmenlik azmi film oldu. Film, 24 Kasım 2023 Öğretmenler Gününde vizyona girerken galası da Ankara'da, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. TRT ve Bee Yapım ortaklığında çekilen filmin galasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetimi, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın annesi Zehra, babası Sadık, kardeşi Aybars Yalçın, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün eşi Ayşegül Safitürk, şehit Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu’nun aile üyeleri, yapım ekibi ve filmin oyuncuları katıldı.

aybüke öğretmen oldum ben galası

aybüke öğretmen oldum ben galası

AYBÜKE YALÇIN'IN BAĞLAMASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEDİYE EDİLDİ

Filmin gösteriminden sonra, ailesi tarafından şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın bağlaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildi. Erdoğan, bağlamayı, Aybüke Yalçın'ın babasından öperek teslim aldı.

Emine Erdoğan'a da Aybüke Yalçın'ın simge fotoğrafında kullandığı sembolik kırmızı yazmayı ve minyatür bağlama TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı tarafından takdim edildi.

Aybüke Yalçının bağlaması Erdoğana hediye edildi

Aybüke Yalçının bağlaması Erdoğana hediye edildi

EMİNE ERDOĞAN'DAN FİLM PAYLAŞIMI

Emine Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşımla tüm şehit öğretmenleri rahmetle andı. Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Görevi başında şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizin hayat yolculuğunu anlatan 'Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!' filmini, kıymetli şehit ailelerimizle birlikte yüreğimiz buruk izledik. Bayrağımızın dalgalandığı her yeri vatan bilip, öğrencileri ve ülkesi için emek veren Aybüke kızımızı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz".

Emin Erdoğan Aybüke Öğretmen Oldum Ben paylaşımı

Emin Erdoğan Aybüke Öğretmen Oldum Ben paylaşımı

AYBÜKE ÖĞRETMEN OLDUM BEN FİLMİ 24 KASIMDAN İTİBAREN SEYİRCİYLE BULUŞTU

Senaryosunu Uğur Kılıç ve Ozan Bodur'un yazdığı, yönetmen koltuğunda ise Murat Onbul'un oturduğu filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, babası Sadık Yalçın’ı Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde oynuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci gibi başarılı oyuncular da mevcut.

aybüke öğretmen oldum ben galası

aybüke öğretmen oldum ben galası

Aybüke Öğretmen Oldum Ben filmi, 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren seyirci karşısına geçti.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0