Sinoplu öğrenciler "barış ve hoşgörü" temalı karikatür yarışmasında dünya birincisi oldu!

Sinop'ta ilkokul öğrencileri Defne Demirci ve Didar Aşkın Ayrancıoğlu, İtalya'da düzenlenen "barış ve hoşgörü" temalı karikatür yarışmasında birinci oldular.

Dünyanın birçok yerinde yaşanan savaşlar ve adaletsizlikler dolayısıyla, yeni nesillere yaşanan gerçeklerin aksine barışa ve hoşgörüye dayalı bir dünyanın imkanını anlatmak için dünyanın dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de İtalya'da. İtalya 27 yıldır barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya özlemini gündeme getirmek için okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve sanatçılar arasında "Barış ve Hoşgörü" temalı yarışmalar düzenliyor ve dünyanın her yerinden katılımcılar bu yarışmalara eserler gönderiyor.

barış ve hoşgörü karikatür yarışması birincisi sinoptan

barış ve hoşgörü karikatür yarışması birincisi sinoptan

SİNOPLU ÖĞRENCİLER DÜNYA BİRİNCİSİ

İtalya'daki "barış ve hoşgörü" temalı karikatür yarışmasına bu yıl Sinop'tan iki öğrenci katıldı. Boyabat Bilim Sanat Merkezi Karikatür Atölyesi öğrencisi Defne Demirci ilkokul kategorisinde dünya birincisi olurken, lise son sınıf öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu da liseler kategorisinde dünya birincisi oldu.

defne demirci

defne demirci

Defne Demirci savaşlarla dolu dünyaya bir astronotun uzayda elinde fırçayla barış işareti çizdiğini ifade ederken, Didar Aşkın Ayrancıoğlu da, ödül alan karikatürünü tanıtırken silahların ve savaş aletlerinin yanmasıyla barış güvercinini oluşturduğunu döyledi.

Didar Aşkın Ayrancıoğlu

Didar Aşkın Ayrancıoğlu

Sinoplu gençler, 1 Aralık Cuma günü İtalya'da gerçekleşecek ödül törenine davet edildiler. Karikatürleriyle dünyaya barış mesajı veren gençlere ödül olarak 300'er euro para ödülü ve plaketin yanı sıra eserlerinin de yer aldığı yarışma kitabı verilecek.

Defne Demirci ödül alan karikatürü

Defne Demirci ödül alan karikatürü

Didar Aşkın Ayrancıoğlu ödül alan karikatürü

Didar Aşkın Ayrancıoğlu ödül alan karikatürü

Erciyes 38 Kadın Kooperatifi doğal sabunlar üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Erciyes 38 Kadın Kooperatifi doğal sabunlar üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0