TRT Ortak Yapımı "Nefes - Yer Eksi İki"nin galası gerçekleşti!

15 Aralık Cuma günü tüm Türkiye’de vizyona girecek olan TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” filminin galası gerçekleşti. Sarsıcı hikayesiyle sezonun en iddialı projesi olan "Nefes - Yer Eksi İki"de, Türkiye’nin yeni Mehmetçik destanı seyirci ile buluşacak.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

1993 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en zorlu ve çetin şartlarında kesişen hikayelerini konu alan, başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci ve Arda Anarat’ın yer aldığı TRT ortak yapımı "Nefes - Yer Eksi İki" filmi 15 Aralık’ta beyazperdede seyircisiyle buluşacak. Terörü en acımasız gerçekliğiyle gözler önüne seren, konusunu gerçek hayattan alan çarpıcı senaryosu ile ilgi uyandıran filmin galası İstanbul’da gerçekleşti.

Nefes Yer Eksi İki gala

Nefes Yer Eksi İki gala

"TÜRKİYE, TERÖR KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ BADİRELER ATLATMIŞ BİR ÜLKE"

Filmin oyuncuları ve teknik ekip film hakkındaki düşüncelerini Yasemin.com'a aktarırken Filistin'de yaşanan insanlık dramına dair önemli açıklamalarda bulunmayı da ihmal etmedi. Nefes - Yer Eksi İki filmi üzerinde uzun zamandır hazırlık yaptıklarını dile getiren TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, vizyona gireceği için çok büyük bir gurur yaşadıklarından bahsetti. Muhammed Ziyad Varol, röportajı sırasında "Türkiye terör konusunda çok önemli badireler atlatmış, çok büyük sınamalardan geçmiş, maalesef birçok evladını şehit vermiş ve aynı zamanda çok önemli hadiselerin içerisinden yıllar boyunca geçmiş, birçok gazisini, şehidini geride bırakmış ama asla bunları unutmamış bir ülke." şeklinde konuştu.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

"HAFIZA-İ BEŞER NİSYAN İLE MALUL!"

Konuşması sırasında devletin terörle olan mücadelesinde bir an olsun geri durmadığına dikkat çeken Muhammed Ziyad Varol; "Bugünlere geldiğimizde bu hadiseler eski durumları ifade ediyor olsa da hafıza-i beşer nisyan ile malul. Ama biz, özellikle TRT olarak, bu tarz yapımlarımızla hem şehitlerin hatırasını yad etmek hem terörle mücadelenin sadece teröristlerle mücadele etmek olmadığını, aynı zamanda bu noktada farkındalık oluşturmak gerektiğini düşünüyoruz." diyerek sözlerine devam etti. 

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol

"İZLERKEN ÇOK DUYGULANDIK"

Muhammed Ziyad Varol; "TRT olarak kamu yayıncısı olarak üzerlerimize düşen vazifeyi, tıpkı çok kısa süre önce hayata geçirdiğimiz, şu an vizyonda bulunan şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın anısına 'Öğretmen Oldum Ben' adlı filmimizde olduğu gibi ya da Eren Bülbül'ün hatırasını nasıl geçen sene yad ettiysek, bu vesileyle de bu filmimiz de yine 1993 yılında dönemin birçok gerçek şahsiyetini, şehitlerimizi yansıtan çok kıymetli güzel bir proje. Biz izlerken de çok duygulandık." ifadelerini kullandı. 

 Murat Yıldırım

Murat Yıldırım

GAZZE'DE YAŞANANLARA DİKKAT ÇEKTİ!

Filmde 'Tayfun Yüzbaşı' karakteri ile yer alan Murat Yıldırım, verdiği röportaj sırasında her şeyden önce Türkiye'nin gerçeğini sinema perdesine aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Konuşması sırasında 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara dikkat çeken Murat Yıldırım; "İnsan olarak birkaç bir şey söylemek isterim. Beni o ülkelerin isimleri, birileri terör örgütü mü değil mi? Bunların hiçbiri ilgilendirmiyor. Beni tek ilgilendiren bir şey var. O da, orada ölen sivil insanlar ve masum çocuklar. Eskiden takip etmediğim bazı gazeteleri şimdi bilerek oradan takip ediyorum ve mutlaka her gün bakıyorum. Acıya bir gün alışır mıyım bilmiyorum ama gece uykumu kaçıracak da olsa orada yaşananlara bakıyorum. Çünkü kendimi o kadar da olsa üzülmek sorumluluğunda hissediyorum." şeklinde konuştu. 

 İlker Asum

İlker Asum

"GAZZE'DE ARKASINDA BOMBA PATLAYAN KADIN MUHABİRLERİMİZ VAR"

Filmde bir Savaş Muhabirini oynayan ve Gazeteci Ufuk karakterinde yer alan ünlü oyuncu İlker Asum, oyunculuk sektöründe 25 yıldır çalıştığını fakat ilk kez bir yapımda gazeteci rolünde oynadığını söyledi. Röportajı sırasında Gazze'de bulunan kadın savaş muhabirlerinden bahsetti. İlker Asum; "Şu anda Gazze'de bulunan hatta canlı yayın sırasında arkasında bomba patlayan kadın muhabirlerimiz var. Ben de işin içine girince gazeteciliğin çok zor bir meslek olduğunu o zaman anladım." dedi ve "Gazze de yaşananları Müslüman, Hristiyan, Yahudi gibi ayırmayalım lütfen. Orada bir soykırım yaşanıyor. Alenen ve resmen. Orantısız güç dediğimiz şey de tam olarak da bu zaten. İnsanlık adına, onur ve gurur adına bakıyorum. Böyle bir şey olmaz. Bir an önce bu savaş bitsin. Allah oradaki herkese kolaylık versin." ifadelerini kullandı. 

Nefes - Yer Eksi İki gala

Nefes - Yer Eksi İki gala

OYUNCULARDAN ÖZEL RÖPORTAJLAR

İşte "Nefes - Yer Eksi İki" filminin Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a verdiği röportajlar...

TÜRKİYE'NİN YENİ MEHMETÇİK DESTANI 15 ARALIK'TA SİNEMALARDA!

Gerçek hayat hikayelerini çarpıcı bir kurguyla anlatacak filmin yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un, yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun üstlenirken, senaryosu Hakan Evrensel tarafından kaleme alındı. İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan film, her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.
2023 yılının en çok konuşulacak filmi TRT ortak yapımı "Nefes - Yer Eksi İki", 15 Aralık’ta sinemalarda.

Nefes Yer Eksi İki

Nefes Yer Eksi İki

Emine Erdoğan:"Anadolu kültürü birçok krize çözüm sunabilecek potansiyeli içinde barındırıyor"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan:"Anadolu kültürü birçok krize çözüm sunabilecek potansiyeli içinde barındırıyor"
Nefes - Yer Eksi İki filmi haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Nefes - Yer Eksi İki filmi haftanın en iyi açılış yapan filmi oldu!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0