NASA derin uzaydan kedi videosu yolladı! 15 saniyelik video gündem oldu

NASA'nın uzay aracının gerçekleştirdiği bir lazer iletişim deneyi kapsamında, yaklaşık 31 milyon kilometre uzaklıktan Dünya'ya video gönderdi. 15 saniyelik kısa video "Taters" adında bir kedinin oyununu gösteriyor. NASA ilk kez lazer kullanarak derin uzaydan video mesaj gönderdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

NASA'nın, Derin Uzay Optik İletişimi (DSOC) projesi kapsamında 11 Aralık'ta uzay aracından gönderdiği video, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'ne bağlı Palomar Rasathanesi'ndeki Hale Teleskobu'na 101 saniyede ulaştı.

Video Tater isimli turuncu bir kedinin lazer oyuncağıyla oynayışını gösteriyor.

TAM 31 MİLYON KİLOMETRE ÖTEDEN GÖNDERİLDİ

Kedinin ultra yüksek çözünürlüklü videosu gönderilirken, Psyche'yle rasathane arasındaki mesafe, Dünya'yla Ay arasındaki mesafenin 80 katıydı. 

Lazer sistemi, NASA'nın diğer görevlerde kullandığı geleneksel radyo dalgası sistemlerinin 10 ila 100 katı hızda veri gönderebiliyor.

NASA  ilk defa derin uzaydan lazerle video yayımlamış oldu. İşte o görüntüler...

NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy, videonun başarılı şekilde gönderilmesinin, gelecekteki veri aktarımı ihtiyaçları için optik iletişim sistemlerini geliştirme yolunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Melroy, bu teknoloji için "Sürekli ilerlemesini ve gelecekteki gezegenler arası görevlerde iletişim yöntemlerimizi kökten dönüştürmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus milyarder cömertlikte sınır tanımadı! Gelen hesap 85 bin bahşiş 175 bin

İLİŞKİLİ HABER

Rus milyarder cömertlikte sınır tanımadı! Gelen hesap 85 bin bahşiş 175 bin
O kız isteme töreni ağızları açık bıraktı! Tepkilerinden ardı arkası kesilmedi

İLİŞKİLİ HABER

O kız isteme töreni ağızları açık bıraktı! Tepkilerinden ardı arkası kesilmedi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0