Tay 2: Ebabil Takımı filminin fragmanı yayınlandı! Vizyon tarihi...

Ayşe Sevim ile Ayşe Şahinboy Doğan'ın kaleminden Siyah Martı Animasyon Stüdyosu ve TRT ortak yapımı 'Tay 2: Ebabil Takımı' animasyon filminin ilk fragmanı yayınlandı. Yönetmenliğini Nurullah Yenihan'ın müziklerini ise Burak Çambel'in üstlendiği filmin görüntüleri sosyal medyada hızla yayılarak büyük ses getirdi. Filmin yönetmeni Nurullah Yenihan, filmin detaylarına dair ilk kez bilgi verdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Gösterime girdiği dört hafta boyunca gişe liderliğini koruyan serinin ilk filmi 'Tay 2: Ebabil Takımı' ile macera kaldığı yerden devam ediyor. Genç ve hırslı bir at olan Tay'ın, Ebabil kuşlarıyla birlikte yeni ve heyecan verici bir yolculuğa çıkmasını konu alan filmde Tay, hem zorluklarla karşılaşacak hem de önemli dersler öğrenecek.

Tay 2: Ebabil Takımı

Tay 2: Ebabil Takımı

VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU!

İzleyicilere sadece bir animasyon deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda cesaret, dostluk ve kararlılık gibi değerleri de vurgulayarak önemli çıkarımları sağlayan 78 dakikalık bu eğlenceli ve duygusal yolculuk, tüm aile üyeleri için keyifli bir deneyim olacak. 100'e yakın kişiden oluşan bir ekip ile üzerinde bir yıldan fazla bir zamanda çalışılan animasyon filmi 12 Ocak 2024 tarihinde seyircisiyle ilk kez bir araya gelecek.

Nurullah Yenihan

Nurullah Yenihan

"EBREHE ORDULARINI YOK EDEN EBABİL KUŞLARINI ANLATIYORUZ"

Serinin devam filmini merak edenler için açıklamalarda bulunan yönetmen Nurullah Yenihan, filmi "İzleyici çok büyük bir teveccüh gösterdi. 4 hafta üst üsteki gişe lideri olarak çok güzel tepkiler geldi, kutsal topraklarda Mekke ve Medine arasında geçen bir hikayeydi. Filmin finalinde de izleyicilerimize bir ipucu vermiştik. İkincisi Kudüs'te geçecek demiştik. Bu filmimizde Kudüs'te başlıyor. İlk filmden annemiz var devemiz de var Jabal karakterimiz, Riyah eşlik ediyor yolculuk esnasında. Bir yeni karakterimiz, katır karakterimiz, inatçı bir karakterimiz giriyor, eşlik etmeye başlıyor. Daha sonra çöl faresiyle karşılaşıyoruz. Ve dörtlü olarak yolculuğa devam ediyorlar. Ebrehe ordularını yok eden ebabil kuşlarını anlatıyoruz. Dolayısıyla ebabil kuşları da hikayemiz içine dahil oluyor." şeklinde açıkladı. 

Tay 2 Ebabil Takımı

Tay 2 Ebabil Takımı

"FİLMLERİMİZ ÇOK İNCE BİR HASSAS FİLTREDEN GEÇİYOR!"

Açıklamalarının devamında TRT ile ortak çalışmanın getirilerinden bahseden Nurullah Yenihan; "TRT'nin izleyiciye ve bize vermiş olduğu bir güven var. Bizim hata yapmamızı engelliyor; çünkü çok ince bir hassas filtreden geçiyor filmlerimiz. Senaryo aşamasından film görselleri de aynı şekilde iki taraf tarafından denetleniyor. Hatasız bir şekilde çocuklara pürüzsüz bir film vermeye çalışıyoruz. Bir de aynı zamanda çok geniş kitlelere ulaşabiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

TAY 2: EBABİL TAKIMI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Tay 2: Ebabil Takımı, genç ve hevesli bir at olan Tay'ın maceralarını anlatan bir animasyon filmidir. Tay, annesi Şiraz'ın izinden giderek bir ulak atı olmayı hayal eder. Bu serüven, onu Kudüs'ten Mekke'ye uzanan heyecan verici bir yolculuğa sürükler. Film, Tay'ın hızını test ettiği ve ulak atı olma yeteneklerini geliştirmeye çalıştığı anlarla başlar. Annesi Şiraz ile birlikte yaşadıkları zorluklar ve karşılaştıkları kötü adamlar, Tay'ın cesaretini ve kararlılığını pekiştirir. Tay, önemli bir belgeyi ele geçirir ve bu belgeyi Mekke'deki Komutan Ammara'ya ulaştırmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sırasında Tay, çeşitli zorluklarla karşılaşır ve kendini farklı, komik durumlar içinde bulur.

'Tay 2: Ebabil Takımı', cesaret, dostluk ve kararlılık temalarını işlerken, izleyicilere hem eğlenceli hem de duygusal bir deneyim sunuyor.

İŞTE, FİLMİN RESMİ FRAGMANI: 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0