Gündem bilginize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun! Bu hafta neler oldu?

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

1. İlk sorumuz magazin gündemini meşgul eden bir konuyla ilgili... Sizce hangi ünlünün Instagram hesabına yanlışlıkla 650 milyon TL yattı ve 1 geceliğine 'Dünyanın en zenginleri listesine' girmeye aday oldu?

A- Ebru Gündeş

B- Ebru Şallı

C- Ebru Yaşar

D- Ebru Polat

2. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, uzun zamandır oğlu Ahmet Tatlıses ile problemli bir ilişki yürütüyor. Baba oğul birbirine karşı adeta düşman kesilirken yeni bir dava haberi bu haftanın gündemine bomba gibi düştü. Peki, İbrahim Tatlıses oğlu Ahmet Tatlıses'e neden dava açtı?

A- Evlatlıktan red talebi için

B- Kendisine hakaret ettiği için

C- Vasi atama davası açtığı için 

D- Tatlıses markasını izinsiz kullandığı için

3. Sık sık yüzüne yaptırdığı işlemlerle gündeme gelen Seda Sayan, son olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkilerin odak noktasına geldi. Bunun sebebi ise yaptırdığı yeni işlem... Peki, Seda Sayan yüzüne hangi işlemi yaptırdığı için olay oldu?

A- Çene kontürü yaptırdı 

B- Dudak Liftingi yaptırdı

C- Yüzüne sünnet derisi enjekte ettirdi

D- Fransız Askısı yaptırdı

4. Son olarak Show TV'de yayınlanan 'Aile' dizisinde rol alan Nejat İşler, genellikle dikkat çekici konularla gündem olmaya devam ediyor. Ancak İşler'in son hareketi görenleri hayrete düşürdü. Sizce ünlü oyuncu ne yapmış olabilir?

A- Rol arkadaşı İnanç Konukçu'yu tanımayıp yumruk attı

B- Alkol yüzünden kaza zincirine neden oldu

C- Mekan girişi ayakta duramayıp yuvarlandı

D- Saçlarını mor renge boyattı

5. Son dönemlerin en çok konuşulan ismi hangisi desek büyük ihtimalle birçoğunuzun aklına Dilan Polat gelecektir. Kara para aklama, vergi kaçırma ve sayısız iddialarla suçlanan Polat, bir süredir cezaevinde. Ancak Polat'ın 11 gündür cezaevinde kalmadığı iddia edilmişti. Peki, bu iddiaya göre Polat neredeydi?

A- Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

B- Yurt dışı

C- Antalya'da bir ev

D- Ev hapsi

6. Bazı önemli günler vardır ki o günlerde çeşitli kutlamalar, anmalar ya da ibadetler yapılır. Peki, bu haftanın önemli günü neydi?

A- Dünya Kahve Günü

B- Kurban Bayramı

C- Regaip Kandili

D- İlhan İrem'in ölüm yıl dönümü

7. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın sunumunu üstlendiği "Survivor" programına geçtiğimiz günlerde polis baskın yaptı. Peki ama neden?

A- Yarışmacılar insani şartlar altında tutulmadı

B- Bir yarışmacı telefon görüşmesi yapmak için kaçırıldığını iddia etti

C- Yarışmacılardan biri suçlu çıktı

D- Program gerekli izinleri almadan yayın hayatına başladı

8. Bazı ünlüler var ki her seferinde ilginç hareketleriyle herkesi şaşırtmayı başarıyor. Ünlü oyuncu Murat Prosçiler de bu isimlerden biri olarak bu haftaya damga vurdu. Peki, Murat Prosçiler sokakta yürürken kafasına ne taktığı için gündem oldu?

A- Fötr şapka

B- Muz kabuğu

C- Eşarp

D- Poşet

9. Dünyada tatlıya en düşkün ülkeler geçtiğimiz gün açıklandı. Birçok kişi Türkiye ilk sırada olacak diye düşünse de zirveyi bilin bakalım hangi ülke kaptı?

A- Rusya

B- Güney Kore

C- Fransa

D- İrlanda

10. Son günlerde en çok konuşulan hastalık türlerinden biri vatandaşları endişelendirdi. Birçok kişi bu hastalığa karşı önlem almak için dikkat ediyor. Peki bu hastalığın adı ne olabilir sizce?

A- Saçkıran

B- Baş parmak eğriliği

C- Topuk dikeni

D- Influenza A virüsü

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.D - 2.D - 3.C - 4.A - 5.A - 6.C - 7.B - 8. B- 9. A - 10.D

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0