Herkes evinde günde 1 gr altın üretebilir! Antalyalı girişimciler patatesle altın üretiyor

Antalyalı iki girişimci Cemil Şahin ve Haluk Arlı, yıllar önce internette gördükleri bir yöntemi evde uygulamaya başladılar. Böylece evlerinde altın üretmeye başlayan ikili, her gün 1 gram altın elde ediyor. Yöntemleri ise görenleri şoke etti.

Antalya'da ikamet eden iki güvenlik görevlisi Cemil Şahin ve Haluk Arlı, bir gün internette sıra dışı bir bilgiye rastlayınca hemen uygulamaya koyuldular. Buna göre patates kullanarak evde altın üretmek mümkün! 38 yaşındaki Şahin ve 32 yaşındaki Arlı, buldukları yöntem sayesinde her gün 1 gram altın elde ediyorlar. İkili, bu yöntemi herkesin uygulayabileceğini söylüyor. Elektronik atıkları dönüştürmek suretiyle patates kullanarak altın ayıklayan kafadar ikili, altın, bakır, gümüş ve paladyum gibi madenleri ayrıştırabiliyor.

Evde altın üreten Antalyalı Cemil Şahin ve Haluk Arlı

Evde altın üreten Antalyalı Cemil Şahin ve Haluk Arlı

EVDE ALTIN ÜRETİYORLAR

İnternette yıllar önce gördükleri ilgiyi uygulamaya koyulan Şahin ve Arlı, altın elde etmeyi başardılar ve hobi olarak altın ayrıştırıyorlar. Çöplerden ya da hurdacılardan topladıkları elektronik atıkları eve getiriyorlar. İletkenlikleri çok yüksek olduğundan altın, gümüş, bakır ve paladyum gibi metaller elektronik eşyalarda sıklıkla kullanılıyor.

Patatesten altın üretmek

Patatesten altın üretmek

Bu nedenle elektronik atıkları; cihaz ve hafıza kartlarını ayrıştırıp sıvı hale getiriyorlar ve içi oyulmuş patatesin içine koyuyorlar. Altın patatese yapışmadığı için böylece rahatlıkla ayrıştırabiliyorlar.

Herkes evde 1 gr altın üretebilir

Herkes evde 1 gr altın üretebilir

Arlı kullandıkları yöntemi "Ürünlerin kendine göre sistemleri var. Önce bakır ve gümüşünü alıyoruz. Farklı formüller kullanarak sıvı haline getiriyoruz. Sıvıda bakır ve gümüşü ayırdıktan sonra altını çökertip toz ya da kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patatesin içinde eriterek, 24 ayar saf altın elde ediyoruz" şeklinde açıkladı.

Patatesten altın üretimi

Patatesten altın üretimi

ALTIN EN ÇOK HAFIZA KARTLARINDA BULUNUYOR

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hafıza kartlarında altın bulunduğunu ve bunları evde kullandıkları temizlik ürünleriyle işlediklerini belirten Şahin, "Hafıza kartları üzerinde bulunan altın kaplamadan, altın elde ediyoruz. Bunlar saf 24 ayar altın kaplama ürünler.

Patates ile evde altın üretimi

Patates ile evde altın üretimi

Evdeki atık elektronik eşyaları çöpe atacağımıza bunları evde kullanılan temizlik ürünleriyle işleyerek kendi madenimizi oluşturuyoruz. Bunları yakarak ya da evde kullanılan çamaşır suyu gibi temizlik ürünleriyle eriterek saf altın haline getiriyoruz. En iyi iletken olduğu için bütün elektronik cihazlarda altın, gümüş, paladyum ve bakır kullanılmıştır" dedi.

Evde altın üretmek

Evde altın üretmek

"HERKES EVİNDE YAPABİLİR"

Evde altın üretiminin yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirten ikili, bu yöntemle günde 1 gr 24 ayar saf altın üretebiliyor. Patatesin fonksiyonuna işaret eden Cemil Şahin, "Herkes evinde bir günde bir gram altın yapabilir. 'Avrupalı yapabiliyorsa biz neden yapmayalım' dedik ve başardık. Altını patatesten çıkarıyoruz. Çünkü patatese altın yapışmıyor" şeklinde konuştu.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 33

Hayt işte 3 ay önce

Patatesi aldım biraz soğan da ekledim ki verim artsın neredeyse günde 10 gram altın çıkaracaktım anam geldi sırtıma vurdu yeni temizledim mutfağı icat çıkarma unut dedi haberleri

Enes 3 ay önce

Patatesten altın çıkıyor denmiyor farkında mısınız yoksa bilerek mi yapıyorsunuz?

Toplam 1 beğeni

Metin mert. 3 ay önce

Çok saçma. Herkes üretebilirmiş ?! O donanım ve aletler bedava mı… O teknik bilgi yi pratiğe ve üretime dönüştürecek kapasite kaç kişide var acaba.

Toplam 2 beğeni

Goca GONYALI 3 ay önce

bende hesap makinesiyle altın yapmaya kalktım, ay başında 9 gram altın yapabiliyorum, oda en iyi ihtimalle :) :) hadi Bursa da ki derelerden eleyerek altın buluşunu anlarımda, patates ne alaka... patates olma efsane ol :) :)

Toplam 1 beğeni

misafir 3 ay önce

patates ten altın olmaz kim yapmış? öyle bir şey olsa kuyumcular neden patates satmıyor ?

Yorumların Tümünü Okuyun