Emine Erdoğan'dan 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi' paylaşımı!

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez bir açılış töreni ile gündeme geldi. İbni Sînâ’dan Kâtip Çelebi’ye, bilimin öncülerinin el yazmalarını içeren 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi'nin açılışını yapan Emine Erdoğan, sergiye ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile sık sık dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu kez geçtiğimiz günlerde açılış törenine katıldığı 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi'nden paylaşımda bulundu. Paylaşımı sırasında sergide çekilen görüntüleri yayınlayan Emine Erdoğan, serginin günümüzde kültür ve buluşma merkezi haline gelen Rami Kütüphanesi’nde ziyarete açıldığını duyurdu. 

"ALTMIŞI AŞKIN YAZMA ESERDEN OLUŞUYOR!"

Sosyal medya paylaşımı sırasında sergide yer alan eserlere dair bilgi veren Emine Erdoğan; "İbni Sînâ’dan Kâtip Çelebi’ye, bilimin öncülerinin el yazmalarını içeren 'Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdik.  Bugün adeta bir kültür ve buluşma merkezi haline gelen Rami Kütüphanesi’nde ziyarete açılan sergi, her sayfası mücevher değerinde altmışı aşkın yazma eserden oluşuyor." dedi. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"ASIRLARCA FARKLI COĞRAFYALARDA HÜKÜM SÜREN MEDENİYETİMİZİN GÖSTERGESİ"

Sözlerine gerçekleştirilen serginin geleceğine yönelik iyi temennilerini dile getirerek devam eden Emine Erdoğan; "İslamî ilimlerden tarih ve coğrafyaya dek Valide Sultanlar sayesinde günümüze ulaşan nadide nüshalar, köklü tarihimizin ve asırlarca farklı coğrafyalarda hüküm süren medeniyetimizin göstergesi. Dünya bilim tarihine ismi altın harflerle yazılan alimlerin kağıda nakşettiği kadim bilgileri, günümüz araştırmacılarıyla buluşturacak faaliyetlerin yaygınlaşmasını canı gönülden diliyorum." şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

TEŞEKKÜRLERİNİ DİLE GETİRDİ!

Paylaşımını "Hazine niteliğindeki eserlerimizin muhafazasında ve derlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." sözleriyle sonlandıran Emine Erdoğan, paylaşımın yayınlanmasından kısa bir süre sonra büyük beğeni aldı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0