Limon sosu resmen yasaklandı!

Nar ekşisi sosundan sonra limon sosu satışına da yasak geldi. Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle, tüketiciyi yanıltıcı şekilde limon suyu izlenimi veren; limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünler yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Mart 2023’te yapılan değişiklikle,nar ekşisi izlenimi veren” sosların satışı yasaklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2024 yılının ilk Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu toplantısına katılarak başkanlık eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, tıpkı "nar ekşisi sosu" gibi, "imon suyu" izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin piyasaya arzının yasaklanacağını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 31 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

LİMON SUYU BENZERİ ÜRÜNLER SATILAMAYACAK 

Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinin 7’nci maddesine eklenen fıkraya göre,

Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmî internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Yönetmeliğin 9’uncu maddesine eklenen fıkrayla da,

Limon suyu izlenimi veren; “limon aromalı sos”, “limon sosu”, “limonlu sos” ve benzeri isimlerle limon suyu benzeri ürünler, yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Söz konusu ürünler, 31 Aralık 2024 tarihinden sonra piyasada bulunamayacak.

Tarım Bakanlığı'ndan tüketiciyi yanıltan etiketlere yasak! Margarinde 'lezzet' ve 'keyf'e yasak

İLİŞKİLİ HABER

Tarım Bakanlığı'ndan tüketiciyi yanıltan etiketlere yasak! Margarinde 'lezzet' ve 'keyf'e yasak
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0