Yargıtay'dan emsal karar: Eski ilişkiyi hatırlatan şarkı boşanma davasının seyrini değiştirdi

İzmir'de boşanmak isteyen bir çiftin davasında verilen karar sosyal medyaya damga vurdu. Mahkeme, evde eski ilişkisini hatırlatır tarzda şarkılar dinleyen eşi kusurlu buldu.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, İzmir'de boşanmak isteyen bir çiftin davasında dikkat çeken bir karara imza attı.

YEREL MAHKEME KADINI "AZ KUSURLU" BULDU

Davada yer alan belgelerde; erkeğin eski eşiyle görüştüğü, güven sarsacak konuşmalar yaptığı, evde eski ilişkiyi hatırlatır tarzda şarkılar dinlediği ve kadının bundan rahatsız olmasına rağmen bunları sürdürdüğü bilgisine yer verildi. Davacı-karşı davalı kadın yönünden ise hakaret, fiziksel şiddet, kıskanç davranma olaylarının ispatlandığına hükmeden yerel mahkeme, tüm bu gerekçeleri göz önünde bulundurarak erkeğin "ağır", kadının "az kusurlu" olduğuna karar verdi ve tarafların boşanmalarına hükmetti.

İSTİNAF ERKEĞİ "AZ KUSURLU" BULDU

İstinaf mahkemesi kararında, erkeğin, eski eşine güven sarsıcı mesajlar gönderdiği, ortak çocuğun ihtiyaçlarıyla ilgilenmediği, kadının ise hakaret, tehdit, fiziksel şiddet, kıskanç davranma, erkeğin annesini evden kovma olaylarının ispatlandığı vurgulandı. Boşanmaya sebebiyet veren bu olaylarda kadının "ağır", erkeğin "az kusurlu" oldukları sonucuna varan istinaf, mahkemenin kararını iptal etti.

YARGITAY İSTİNAF'IN 'AZ KUSURLU' KARARINI BOZDU

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi ise 2. Hukuk Dairesince verilen kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de istinaf mahkemesinin kararını bozdu ve kadına yüklenen fiziksel şiddet, erkeğin annesini evden kovma gibi durumlardan sonra tarafların evlilik birliğini devam ettirdiklerine işaret etti.

Erkek tarafından affedilen, en azından hoşgörü ile karşılanan bu eylemlerin, kadına kusur olarak yüklenmeyeceğinin altını çizen dairenin gerekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

"Bu durumda, tarafların boşanmaya sebebiyet veren ve gerçekleşen kusurlu davranışlarına göre, güven sarsıcı davranışlarda bulunan ve birlik görevlerini ihmal eden erkek ile eşine hakaret eden, eşini tehdit eden ve kıskanan kadın eşit kusurludur. Kadının ağır, erkeğin az kusurlu olduğuna hükmedilmesi doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir. Boşanmaya sebep olaylarda tarafların eşit kusurlu oldukları, kadının boşanma yüzünden yoksulluğa düşeceği de sabit olduğuna göre, kadın yararına uygun miktarda yoksulluk nafakasına hükmedilmesi gerekirken bu isteğinin reddi doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir."

Alişan apar topar hastaneye kaldırılmıştı! Ameliyat sonrası taburcu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Alişan apar topar hastaneye kaldırılmıştı! Ameliyat sonrası taburcu oldu
O isimler sadece tek bir bebekte var! İşte Türkiye'nin en çok ve en az konan bebek isimleri

İLİŞKİLİ HABER

O isimler sadece tek bir bebekte var! İşte Türkiye'nin en çok ve en az konan bebek isimleri
Ankaragücü Riccardo Saponara'yla mı anlaştı Soner Sarıkabadayı'yla mı? Bu nasıl benzerlik...

İLİŞKİLİ HABER

Ankaragücü Riccardo Saponara'yla mı anlaştı Soner Sarıkabadayı'yla mı? Bu nasıl benzerlik...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Samiri 2 ay önce

Tabii ya. Körükleyin feminizm ateşini. Gelsin ömür boyu nafaka. Artık o kadını kimse koruyamaz...

Hayat işte 2 ay önce

Bazen bana gelir gider seni dert etmeler