Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. "Güldür Güldür" programı bu kez bırakın güldürmeyi ortalığı ayağa kaldırdı. Sözde "mizah" adı altında haddi aşan ifadelerin kullanıldığı skeçle gündem olan programa başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş olmak üzere tepkiler çığ gibi büyüdü. RTÜK'ün de radarına giren bu skecin konusu neydi?

A- Gazilerle alay edildi

B- Kadın şiddet hedef alındı

C- Siyasal söylemlerde bulunuldu

D- Dini değerler hedef alındı

2. Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Bollywood yıldızı Poonam Pandey'in hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Pandey'nin ölümü sevenlerini yasa boğarken saatler sonra yapılan yeni bir açıklama herkesi hayrete düşürdü. Bir anda "Ben ölmedim" diyerek ortaya çıkan Pandey'nin bu yalanı söyleme sebebi sizce neydi?

A- Sevenlerinin tepkisini merak etti

B- Rahim ağzı kanserine farkındalık oluşturmak istedi

C- Sosyal platformlarda gündem olmak istedi

D- Özel bir etkinlik için PR çalışmasının koşulunu uyguladı

3. Ayrılığın resmileştiği boşanma davalarında yollarını ayırmak isteyen çiftler pek çok gerekçeyi öne sürebiliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen bir boşanma davasında ilginç bir karar dikkat çekti. Yargıtay, bir boşanma davasında erkek ile hakaret eden ve kıskançlık gösteren kadını eşit kusurlu saydı. Peki, erkeği kusurlu yapan davranışı neydi dersiniz?

A- Kıskançlık krizine gidip evden çıkmasına izin vermedi

B- Aldattı

C- Çocuk istemedi

D- Eski eşi hatırlatan şarkılar dinledi

4. Muhammed Irmak isimli bir depremzede, geçtiğimiz yıl cüzdanını bulduğu bir oyuncunun depremden sonra kendilerine yardım ederek köşk kiraladığını ve aylardır kiralarını ödediğini anlattı. "6 Şubat sonrası onu aradım, 'Abi bizim böyle bir ihtiyacımız var, ailemizi bir yere yerleştirebilir miyiz?' dedim. 'Sen merak etme, ben sana döneceğim' dedi. Sonra beni aradı. Dedi ki, 'Eviniz hazır, ailen gelsin.' Kardeşim beni bir aradı, meğer adam bize İstanbul'un en güzel yerlerinden Bağdat Caddesi'nde üç katlı bir köşk ayarlamış, bütün sevdiklerimi, çoluk çocukları yaşlıları oraya yerleştirmiş. Aileme de demiş ki; 'Mesele cüzdan değil, benim size yardım etmem gerekiyor." ifadelerini kullanan Irmak'ın bahsettiği ve tüm Türkiye'nin kalbini kazanan oyuncu kimdi?

A- Burak Deniz

B- Ali Burak Ceylan

C- Gökhan Alkan

D- Berk Atan

5. Çocuk yaşta şöhreti yakaladıktan sonra pek çok dizi ve filmde rol alan Mesut Çakarlı, yıllar sonra ortaya çıktı. 'Vizontele'nin 'Rıfat'ı olarak hatırlanan ünlü isim eski yaşantısını geride bırakarak huzuru maneviyatta buldu. Yeni bir hayat tarzı benimseyen Çakarlı’nın yeni mesleği sizce nedir?

A- Öğretmen

B- İmam

C- Zakir

D- Doktor

6. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için "Murat Kurum güzel ve büyük imzalar atacak, başarılar yapacak birisi olarak İstanbul'umuza aday oldu" ifadelerini kullanan ve Kurum'a özel bir şarkı besteleyen usta sanatçı kimdir?

A- Orhan Gencebay

B- İbrahim Tatlıses

C- Ferdi Tayfur

D- Ümit Besen

7. Geçtiğimiz günlerde prostat büyümesi nedeniyle hastanede tedavi gören ve ardından taburcu edilen İngiltere Kralı III. Charles'ın korkunç bir hastalığa yakalandığı ortaya çıktı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre III. Charles'ın hastalığı nedir?

A- Influenza A

B- Katı kişi sendromu

C- Demans

D- Kanser

8. Uzun zamandır Bodrum'da yaşayan ünlü bir isim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sitem etti. Evinde çalışan Ugandalı yardımcısı tarafından dolandırıldığını açıklayan ünlü yıldız, "Ona 'Evladım' dedim. İhtiyacı olduğu için yanıma aldım ama o bana ihanet etti" ifadelerini kullandı. Dolandırıldım, diyen bu isim sizce kim olabilir?

A- Demet Akalın

B- Yeliz Yeşilmen

C- Damla Ersubaşı

D- Sumru Yavrucuk

9.  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in  Allah'ın huzuruna çıktığı ve bizzat O'ndan ilahi mesajları aldığı anlamlı bir gece olarak kabul edilen ve bu hafta dualarda buluştuğumuz özel günün adı nedir?

A- Berat Kandili

B- Regaip Kandili

C- Miraç Kandili

D- Mevlid Kandili

10. Ricky Gervais'in sahneye çıktığı Viyana'daki salonda gösteri yapacak olan Cem Yılmaz, dünyaca ünlü yıldızın bilet fiyatının aksine ilginç bir ücret talep ediyor. Gervais'in aynı salondaki gösteri bileti 60 Euro'ya satılırken Yılmaz'ın aynı kategorideki bileti sizce ne kadar olabilir?

A- 70 Euro

B- 125 Euro

C- 700 Euro

D- 100 Euro

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.A - 2.B - 3.D - 4.B - 5.C - 6.A - 7.D - 8. B- 9. C - 10.B

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0