Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi'ni ziyaret etti! "Her köşesi ayrı bir hikâyeyle dolu"

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi eserlerine ev sahipliği yapan Ankara Palas Müzesi'ni ziyarette bulundu. Ziyaretine ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, müzede yer alan eserlere dair edindiği bilgileri aktardı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Son zamanlarda Filistin'de yaşananlara dair yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ankara Valisi Vasip Şahin ile bir araya gelerek uzun zamandır restorasyon sürecinde olan ve Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığınca tamamlanan Ankara Palas Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında yaklaşık müzede yer alan 1200 eseri tek tek inceleyen Emine Erdoğan, edindiği bilgilere ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. 

ANKARA PALAS MÜZESİ'NİN İLK ZİYARETÇİSİ OLDU!

Paylaşımına "Uzun bir restorasyon sürecinin ardından müze olarak hizmet vermeye devam eden Ankara Palas’ı ziyaret ettim. Etkileyici mimarisi, tarihi atmosferi ile her köşesi ayrı bir hikâyeyle dolu. 16. yüzyıldan 20. yüzyıla tarihlenen nadide parçaları inceleyerek, bilgi aldım." sözleriyle başlayan Emine Erdoğan, Dolmabahçe Sarayından getirilen sofra takımı, Osmanlı dönemine ait yazılı eserler, tuğralar, alay sancağı, tören kaftanı, yabancı ülkelerden Osmanlı padişahlarına verilen hediyeler ile yakından ilgilendi.

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

"EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM"

Paylaşımı sırasında restorasyon sürecinde emeği geçen herkesi ayrıca tebrik ettiğini dile getiren Emine Erdoğan, "Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi değerlerimize ev sahipliği yapan müzenin Başkentimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

"TARİHİ YAŞATAN KÜLTÜR HAZİNELERİMİZ"

Müzeye ilişkin görüntüleri ayrı bir paylaşım olarak yayınlayan Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında "Müzeler sadece eserlerin sergilendiği yapılar değil, tarihi yaşatan kültür hazinelerimizdir." ifadelerini kullandı. 

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

Emine Erdoğan Ankara Palas Müzesi paylaşımı

İYİ TEMENNİLERİNİ DİLE GETİRDİ!

Sözlerine "Geçmişle aramızdaki bağları güçlendirmek ve bize emanet edilen mirasın değerini daha iyi anlamak için eşsiz bir fırsat sunan bu güzide mekânların korunup sayılarının artmasını diliyorum." şeklinde devam eden Emine Erdoğan, kültürel hazinelerin korunarak gelecek nesillere en güzel haliyle aktarılması gerektiğini dile getirdi.

Yayınlanmasından kısa bir süre sonra hızla yayılan görüntüler sosyal medyada büyük beğeni aldı. 

Emine Erdoğan'dan 'Yılın Kareleri' açıklaması! AA'nın oylamasına katıldı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan'dan 'Yılın Kareleri' açıklaması! AA'nın oylamasına katıldı

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0