Boyundan büyük ses çıkartıyor! Omurgalılar arasında en küçük beyne sahip bir tür keşfedildi

12 milimetre uzunluğundaki Danionella cerebrum balığının sesi bir matkap gücünde olduğu keşfedildi. Boyundan büyük ses çıkaran bu balık türü bilim insanları tarafından incelenmeye alındı ve bu sesin nasıl çıkarıldığı hakkında bilgi edindiler.

Son zamanlarda denizaltında yapılan bir araştırmada bilim insanları garip bir olayla karşı karşıya kaldı. Yalnızca 12 milimetre uzunluğundaki dünyanın en küçük balıklarından biri, 140 desibelin üzerinde ses çıkardığını saptadı.Bir matkap sesi ya da havai fişek patlaması gücünde ses çıkarması bu balık türünü ayrıcalıklı kıldı.

 Danionella cerebrum balığı

Danionella cerebrum balığı

"OMURGALILAR ARASINDA EN KÜÇÜK BEYNE SAHİP"

Myanmar'daki Bago Yoma sıradağları boyunca uzanan küçük akarsulara özgü küçük bir balık türü olan Danionella cerebrum balığı, dünyadaki omurgalılar arasında en küçük beyne sahip.

 Danionella cerebrum balığı

Danionella cerebrum balığı

Balık üzerinde incele yapan Almanya'daki Berlin Tıp Üniversitesi Charité'den Verity Cook , "Bu balıkları öncelikle sinir bilimi için inceliyoruz, çünkü çok küçük ve şeffaflar. Ancak balıklar o kadar gürültülü ki, gürültülü bir ortamda sesleri duyulabilir." ifadelerini kullandı.

Yasemin Özilhan'ın kızları sosyal medyada gündem oldu! Yüzlerini göstermiyordu

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Özilhan'ın kızları sosyal medyada gündem oldu! Yüzlerini göstermiyordu

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0