Boğaz'da kaçak inşaat! Banu Alp'in tarihi Ramzi Bey Yalısı krize neden oldu

Tarihi Remzi Bey Yalısı’nın sahibi Banu Alp'in 'kaçak kış bahçesi', bitmek bilmeyen bir probleme dönüştü. Gelen şikayetlere ve yıkım kararına rağmen göstermelik bir yıkım yaptıran Alp, tepki topladı.

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Banu Alp'in Boğaz'daki yalısına yaptırmaya çalıştığı 'kaçak kış bahçesi' krizine neden oldu.

Eski Eserler ve Anıtlar Kurulu tarafından 1971'de tescil edilerek koruma altına alınan Tarihi Remzi Bey Yalısı'nın sahibi olan Alp'in yalıdaki tarihi kayıkhaneyi kaldırarak 32 metrekarelik inşaat yaptırdığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi yazarı Bülent Cankurt'un haberine göre; 2021'de kazık çakılarak yalının doldurulan ön bölümüne, 32 metrekarelik inşaat yapıldı. İddialara göre şikayetler üzerine inşaatı durduran Alp, kısa bir süre sonra yeniden çalışmaları başlattı. Ancak geçtiğimiz ay gelen şikayetler çerçevesinde yıkım kararı çıktı.

Yıkım kararının ardından kış bahçesinin yalnızca camları sökülünce, Alp'in yaptığının emsal teşkil edeceği ve diğer yalı sahiplerini de benzer eklemeler için cesaretlendireceğinden kaygı duyulmaya başlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

TRT'nin yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"ndan ikinci bölüm fragmanı geldi!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 6

vatansever 4 ay önce

ismi Türkçe olarak değişen yahudi, ermeni ve rumların isimleri geri iade edilmelidir

Aslıhan 4 ay önce

Sokakta görsem tanımam nesi ünlü ya? Zengin olmuş birbirilerine malıyla hava atıp yarışan tayfa.

Akrep 4 ay önce

Boğaz içi imar md ve devlet ne iş yapıyor vatandaşı elli santim çıkma yuzünden binasını yıkar cemiyet hayatında bir ı olunca görmez'den gel

Asım 4 ay önce

Bizim asansör bakımı yapılmamış diye Kanunen mühürlemişler, belim ağrırken bozuk aküyü yukarı taşıdım. Bunlar kanunu hiçe sayıyorlar ise, ben de asansörün mührünü sökecek miyim?

konuk 4 ay önce

gereken yapılsın

Yorumların Tümünü Okuyun