Hz. Muhammed Allah’ın Elçisi filmi konusu ne? Hz. Muhammed Allah’ın Elçisi nerede çekildi?

2015 yılında vizyona giren ve dünyanın dört bir yanında yoğun ilgi gören "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi, hem oyuncu hem konusu hem de çekim yerleriyle büyük merak topluyor. Özellikle Ramazan ayının gelişiyle hafızalarda tazeliğini koruyan yapıma dair merak edilen tüm detayları sizler için açıkladık...

Yaklaşık 40 milyon dolarlık bütçeyle İran tarihinin en yüksek bütçeli filmi ünvanına sahip olan "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi, 6. yüzyılda Arap Yarımadası'nın Mekke şehrinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in çocukluk dönemi ve hayatını 2015 yılında izleyenlerle buluşturdu. Dünyanın dört bir yanında yoğun ilgi gören yapım, özellikle Ramazan ayının gelişiyle sık sık gündeme geliyor. Son olarak Ramazan'ın ilk günü ATV ekranlarında yayınlanan yapımın konusu, oyuncuları ve çekim yerleri pek çok kişi tarafından merak edildi. İşte detaylar...

Hz. Yusuf dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi?İLİŞKİLİ HABERHz. Yusuf dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi?

HZ. MUHAMMED: ALLAH'IN ELÇİSİ FİLMİ KONUSU NEDİR?

Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayatına odaklanan İran yapımı film, ilk olarak Hz. Amine'nin hamilelik dönemine ışık tutarak başlar. Abraha'nın fil ordusuyla Mekke'ye yönelişi sebebiyle tedirgin olan Mekke halkı büyük bir çaresizlik içerisindedir. Hz. Muhammed'e hamile olan Hz. Amine ise geri kalan Mekke halkı gibi dağlara kaçıp saklanamaz. Abraha kimseciklerin olmadığı şehri kolayca ele geçirebileceğini düşünse de işler hiç de beklediği gibi olmaz. Filler Mekke'ye doğru bir adım dahi atmaz. Ardından milyonlarca ebabil kuşu, Abraha'nın ordusunu taş yağmuruna tutarak yok eder. Yaşanan bu olayın üstünden bir iki ay geçer ve Hz. Muhammed (s.a.v) dünyaya gözlerini açar. Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumu her şeyi kökünden değiştirecektir.

Hz Muhammed Allahın Elçisi filmi

Hz Muhammed Allahın Elçisi filmi

Yapımda Hz. Muhammed (s.a.v)'in çocukluk hayatı, amcası Ebû Talib'in bakış açısı ve anlatımıyla tasvir edilmiştir.

Hz Muhammed Allahın Elçisi filminden kareler

Hz Muhammed Allahın Elçisi filminden kareler

Filmin girişinde yönetmen Mecid Mecidi'nin şu sözü yer almaktadır:

"Allah'ın adıyla...
Bu film, tarihî bilgiler ve ayrıca son peygamber Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in şanlı kişiliğine bakışım doğrultusunda yapılmıştır."

HZ. MUHAMMED: ALLAH'IN ELÇİSİ FİLMİ OYUNCULARI KİMLERDİR?

Çekimleri tam 7 yıl süren "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filminin yönetmenliğini 'Cennetin Çocukları', 'Cennetin Rengi, 'Serçelerin Şarkısı', 'Baran' gibi filmlerin yönetmeni, uluslararası alanda tanınan ünlü sinemacı Mecid Mecidi üstlenmektedir. 

Filmin başrollerini ise Mahdi Pakdel, Sareh Bayat, Mina Sadati ve Ali Reza Shoja-Nuri gibi ünlü oyuncular paylaşırken; Mohsen Tanabandeh, Dariush Farhang ve Siamak Adib gibi isimlerde yapımın kadrosunda yer alıyor.

HZ. MUHAMMED: ALLAH'IN ELÇİSİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

"Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi için 2 yıllık uzun bir araştırma ve incelemenin ardından İran'da Mekke ve Medine platosu hazırlandı. İslam'ın kıblesi olan Kâbe, bu plato üzerine inşa edildi. 3 yılda tamamlanan platolarda, 40 yıl daha tarihi filmlerin çekilebileceği dayanıklılıkta setler hazırlandı. İran'ın Horasan şehrinin güneyindeki Allahyar Köyü'ne o dönemdeki Mekke'yi tasvir eden özel bir set yapıldı.

Yaklaşık 40 milyon dolar harcanan filmin efektlerini ise Oscar ödüllü Scott Anderson ve Vittorio Storaro üstlendi.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0