Yargıtay'dan emsal karar! "Düğün takıları damadın mı, gelinin mi?"

Karı-koca arasında özellikle de boşanma süreçlerinde sıklıkla gündeme gelen 'Düğün takıları damadın mı yoksa gelinin mi?' sorusuna Yargıtay son noktayı koydu. Yüksek yargı kurulunun yaptığı son içtihat değişikliğine göre, bundan sonra damada takılanlar damada geline takılanlar ise geline ait olacak.

Yargıtay'ın 'Düğünde takılan altınlar kadının hakkıdır' kararı yapılan içtihat değişikliği üzerine sosyal medyada gündem oldu. Yüksek yargı kurulu tarafından değerlendirme sürecinde olan 'Düğünde takılan altınlar erkeğin mi kadının mı?' sorusu geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklik üzerine kısa süre içerisinde yeniden merak konusu oldu. Konuya ilişkin konuşan avukat Selin Kırhan ise verdiği röportaj sırasında "Düğünde takılanlar artık sadece kadına ait olmayacak. Yargıtay diyor ki son güncel olarak geline takılan ziynetler gelinin, damada takılan ziynetler damadın." ifadelerini kullandı.

Düğün takıları kimin

Düğün takıları kimin

80 YILLIK UYGULAMAYDI!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan'ın yazar Oya Armutçu'ya verdiği röportaj sırasında "Düğünde geline ya da damada kime takılırsa takılsın ziynet eşyası, altın ekonomik değeri olan takılar kadının hakkıdır. Kadının kişisel malı sayılıyor. 80 yıllık Yargıtay uygulaması böyle ve aynı." şeklinde konuştuğu kaydedilmişti.

Yargıtay dan emsal karar

Yargıtay dan emsal karar

"YARGITAY İÇTİHAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ!"

Sözlerine geçmişte yapılan bu röportajı alıntılayarak devam eden avukat Selin Kırhan; ''Yargıtay içtihat değişikliğine gitti. Düğünde takılanlar artık sadece kadına ait olmayacak. Biliyorsunuz ki kadına aittir diye keskin bir karar vardı. Son olarak Yargıtay içtihat değişikliğine gitti. Artık bu damatları, gelinleri kızıştıracak bir haber olabilir. Yargıtay diyor ki son güncel olarak geline takılan ziynetler gelinin, damada takılan ziynetler damadın. Tek bir kriter var. O da özgülenme kriteri. Bu da ne demek? Kadına özgü olan bilezik, küpe, kolye gibi takılar kadına ait olacak. Onun dışında damada para, altın vs. takıldıysa bunlar damadın olacak." ifadelerini kullandı. 

düğün videoları düğün fotoğraflarına bakılacak

düğün videoları düğün fotoğraflarına bakılacak

DÜĞÜNDE ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERE BAKILACAK!

Açıklamaları esnasında takıların kime takıldığının nasıl belirleneceğinden bahseden Selin Kırhan, "Özellikle bu düğün videoları, düğün fotoğraflarına bunlara bakılır. Buradan bir liste çıkarılır. Uzman kuyumcu bilirkişi ile beraber raporlaması yapılır. Bu raporlamaya göre de kime ne takılmış ona göre de ayırt edilir." diyerek düğünde çekilen fotoğraflara dikkat çekti. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 3

Hasan 1 ay önce

Bence ortak olmalı

hsn 1 ay önce

aslında takılanlar ortak olmalı. ayrımcılık olur

taner hekimoğlu 1 ay önce

Evlilik ticari kazanç kapısı değildir. Eşlerin her şeyleri ortak ise , evlilikte ki kazançları da ortaktır.