Hurma paketindeki plastik çubuklar ne işe yarıyor? Gerçek şaşırttı!

Ramazan sofralarının vazgeçilmesi hurma, hem sahurda hem de iftarda sıklıkla tüketilen gıdalardan. Marketlerde satılan hurma paketinin içinde ise 2 tane plastik çubuk bulunuyor. Bu çubukların ne işe yaradığı ise merak konusu oldu. Peki, hurma paketinin içindeki plastik çubuklar ne işe yarıyor?

Hz. Peygamberin sünneti doğrultusunda Ramazan sofralarını süsleyen hurma, iftar ve sahur sofralarından eksik olmuyor. Markette hazır paketler halinde satışa sunulan hurma kutusunun içinde ise genellikle plastik çubuk görülür. Hurma paketinin içinde bulunan plastik çubukların ne işe yaradığı merak konusu oldu. Peki, hurma paketinin içindeki plastik çubuklar ne işe yarıyor?

hurma paketi

hurma paketi

HURMA PAKETİNDEKİ PLASTİK ÇUBUKLARIN SIRRI

Hurma paketine konulan ince dal ya da plastik çubuk kullanım kolaylığı sağlaması için pakette yer alıyor. Gıda açısından herhangi bir amacı bulunmayan çubuklar, hurmanın yapışkan kıvamından korunmaya yarıyor. Hurmayı elle almak yerine, ele bulaşmadan servis edilmesi için hurma paketlerinin içine plastik çubuk konur.

Oruç açmakta acele etmenin sakıncası var mıdır? İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel yanıtıyla...

İLİŞKİLİ HABER

Oruç açmakta acele etmenin sakıncası var mıdır? İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Temel yanıtıyla...
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0