"Dünyanın en uzun kadını" oyunu evinde kullandı! 5 dünya rekoru bulunuyor

"Dünyanın en uzun boylu kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası 27 yaşındaki Rumeysa Gelgi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu evinde kullandı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 5 dünya rekoru bulunan 2 metre 15 santimetre uzunluğundaki Gelgi'nin Emek Mahallesi'nde bulunan evine Safranbolu İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından seyyar sandık götürüldü. 8801 No’lu sandıkta oyunu kullanan Gelgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunu kullandığı için mutlu olduğunu söyleyerek Seçim Kurulu yetkililerine teşekkür etti. Gelgi, "Muhtar adayını seçememiş oldum seyyar sandık sebebiyle ama benim için de sürpriz oldu, böyle bir şey beklemiyordum. Geçtiğimiz yıl hariç önceki yıllarda atandığım okula giderek oy kullanıyordum. Tabii ki fiziksel olarak bazı zorlukları oluyordu, seyyar sandık uygulaması fiziksel engelli bireyler için oldukça yararlı bir uygulama. Sadece tek negatif olarak şunu söyleyebilirim. Belli bir oy kullanma saati bulunmadığı için şuan saat 11.00, saat sabah 08.00’dan beri ben hangi saatte yetkililerin geleceğini bilmediğim için hazır şekilde onları bekliyorum. Önümüzdeki yıllarda yarım saatlik ya da 15’er dakikalık saat atamaları yapılarak, saat bilgisi verilerek bu işlem gerçekleştirilirse seçmenler için de daha kolay olur diye düşünüyorum" dedi.

5 DÜNYA REKORU BULUNUYOR

Gelgi’nin "dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı", "dünyanın en uzun boylu kadını", "dünyanın en büyük ellere sahip kadını", "dünyanın en uzun parmaklara sahip kadını" ve "dünyanın en uzun sırtına sahip kadını" rekorları bulunuyor.

Dünyanın en uzun kadını

Dünyanın en uzun kadını

Aziz Mahmut Hüdayi Aşkın Yolculuğu dizisinin setinde yangın!

İLİŞKİLİ HABER

Aziz Mahmut Hüdayi Aşkın Yolculuğu dizisinin setinde yangın!
Nilperi Şahinkaya'nın oy zarfıyla imtihanı! Sandık başında zor anlar yaşadı

İLİŞKİLİ HABER

Nilperi Şahinkaya'nın oy zarfıyla imtihanı! Sandık başında zor anlar yaşadı
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0