İsveç'te başörtülü olduğu için işten çıkarılan kadına tazminat kararı!

İsveç'te dini gerekçelerle taktığı başörtüsü dolayısıyla bir havayolu şirketinin işten çıkardığı kadına 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödenmesine karar verildi.

İsveç'te bir havayolu şirketinde çalışan bir kadın, başörtüsü taktığı gerekçesiyle hiç çalıştırılmadan işten çıkartıldı. 2023 yılında yaşanan olay sonrası söz konusu kadın yrımcılığa uğradığı gerekçesiyle Ayrımcılık Ombudsmanına şikayette bulunmuştu. Halkın şikâyetlerini inceleyen ve haklarını koruyan, yurttaş ile yönetim arasında bir çeşit hakem görevi gören, bir tür kamu denetçiliği anlamına gelen Ombudsman, kadına tazminat ödenmesine karar verdi.

İsveçte başörtülü çalışmak

İsveçte başörtülü çalışmak

İSVEÇ'TE BAŞÖRTÜSÜ DOLAYISIYLA İŞTEN ÇIKARTILAN KADINA TAZMİNAT ÖDENECEK

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Lars Arrhenius yaptığı yazılı açıklamada, "Dini sembollere izin vermeyen ve tek tip kıyafet giyme politikası uygulayan bir hava yolu şirketi, iş başvurusunu kabul ettiği halde, başörtüsü takması nedeniyle bir kadını hiç çalıştırmadan işten çıkarması ayrımcılığa neden olmuştur." ifadelerine yer verdi.

İsveçte başörtülü çalışmak

İsveçte başörtülü çalışmak

Dini simgeleri yasaklayan tek tip bir düzenlemenin, özellikle başörtüsü ve peçe takan Müslüman kadınların üstünde olumsuz etkilere neden olduğunu vurgulayan Arrhenius, "İş piyasasında eşitlik, din özgürlüğünün işverenin çıkarlarıyla çelişmemesi gerekir. Fakat, böyle bir dengede din özgürlüğünün ağır basması lazım" şeklinde konuştu.

Kadının ayrımcılık ve ihlale maruz kaldığına ve bu nedenle haklı bulunduğuna hüküm verilerek gelecekte benzer olayların yaşanmaması için havayolu şirketinin yaklaşık 14 bin dolar (150 bin kron) tazminat ödemesine karar verildi.

Oyuncu Ferhat Yılmaz hırsıza hayatının şokunu yaşattı! Filmlere taş çıkartan olay

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Ferhat Yılmaz hırsıza hayatının şokunu yaşattı! Filmlere taş çıkartan olay
Ünlü oyuncu Murat Ünalmış baba oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Murat Ünalmış baba oldu!

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0