Depremzede Naime Nine: Cumhurbaşkanım beni  yıkılan evimden aldı saraya yerleştirdi!

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de yaşanılan asrın felaketinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köy evlerinin yapılması için talimat vermişti. Muhalif tarafın "Yapılamaz, imkansız" diye eleştirdiği köy evlerinden birine sahip olan Naime nine yaşadığı durumu anlattı. “Cumhurbaşkanım beni yıkılan evimden aldı, saraya yerleştirdi” sözleriyle dikkat çeken Naime nine, "Böyle evi rüyamda görsem inanmazdım." dedi.

Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi Naime Yiğit, 60 yıl önce gelin olarak geldiği evi asrın felaketinde yıkıldı. Yaşadığı depremle birlikte anılarını ve sahip olduklarını da toprağın altına gömen Naime nine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılan köy evlerinden birine sahip oldu.

SABAH'a konuşan Naime nine, "Böyle bir evi rüyam da görsem inanmazdım. Cumhurbaşkanımız beni sokakta bırakmadı. Beni 1 odalı yıkılmış evden alıp saraya yerleştirdi. Erdoğan sayesinde sarayım da yeni anılar biriktireceğim. Evime girdiğim gün kurban kestim" diyerek duygularını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köy evlerinin yapılması için talimat verdi. Muhalefet tarafından "Yapılamaz, imkansız" diye eleştirilen köy evleri TOKİ tarafından 9 ay gibi rekor bir süre de tamamlandı. Noter huzurun da çekilen kurayla yeni evlerine kavuşan depremzedeler arasında Naime teyzenin de adı vardı...

Depremde 60 yıl önce gelin geldiği 2 katlı evi ağır hasar aldı. Bir süre oğlu Mehmet Yiğit'in evinde kalan Naime teyze, oturduğu evin bir kilometre ilerisine TOKİ tarafından yapılan köy evlerinin kura çekiminde yeni yuvasına kavuştu. 9 ay içinde "Sarayım" dediği evine yerleşen Naime Yiğit, zaman zaman terk etmek zorunda kaldığı eski evine gidip anılarını tazeliyor. Gençliğinin geçtiği eski evine gözyaşları içinde bakan Naime teyze, oğlu Mehmet ile torunları Abdullah (13) ve İdo'ya (4) sarılıp sohbet ettikten sonra yeni evinin yolunu tuttu.

Kura çekildiğinde evimin çıktığını öğrendiğimde çok sevindim. 9 ay içinde evime yerleştim. Devletim bana eşyalı ev verdi. Eve girmeden önce kurban kestim. Çok geniş ve kullanışlı bir ev yapmışlar. Bahçesi var. Rüyamda görsem inanmazdım. Çocuklarım, torunlarım yanıma gelip gidiyor. Herkesin emeklerine sağlık.

En büyük teşekkürü ise Cumhurbaşkanıma ediyorum. Bizi 1 yıl içinde evlerimize yerleştireceğini söyledi. Bir yıl bile sürmedi 9 ay içinde sarayıma yerleştirdi. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0