Mevlana: Mest-i Aşk filminin konusu nedir? İran- Türkiye ortak yapımı film gösterime giriyor!

İran-Türkiye ortak yapımı bir tarihî dram filmi olan Mevlana Mest-i Aşk, oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çekiyor. Mevlana ve en yakın dostu Şems'in yaşadıklarını anlatan Mevlana: Mest-i Aşk, 17 Nisan 2024'te İran ve Türkiye'de eş zamanlı olarak gösterime girecek.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yapımcılığını Mehran Borumand'ın üstlendiği Mevlana: Mest-i Aşk'ın yönetmenliğini ise Hassan Fathi yaptı. Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatına farklı bir bakış açısı getiren film de Parsa Piroufzar Mevlana'yı oynayacak. Her karesinde ayrı tarihi dokunun ele alındığı  "Mevlana Mest-i Aşk" filminin senaryosu ise Ferhad Tevhidi ve Hasan Fathi imzası taşıyor.

MEVLANA MEST-İ AŞK FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Mevlana Mest-i Aşk, İran-Türkiye ortak yapımı bir tarihî dram filmi. [Parsa Pirouzfar ve Shahab Hosseini'nin canlandırdığı iki İranlı şair Rumi ve Şems Tebrizi'nin etrafında dönüyor. Film, Dijital Danatlar ve Simarya Film Prodüksiyon tarafından yapılan İran ve Türkiye ortak ürünüdür. Film, 17 Nisan 2024'te İran ve Türkiye'de eş zamanlı olarak gösterime girecek.

MEST-İ AŞK FİLM FRAGMANI

 

MEST-İ AŞK FİLM MÜZİĞİ

MEVLANA MEST-İ AŞK FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER

Yönetmen

Hasan Fathi
Yapımcı
Mehran Borumand
Senarist
Ferhad Tevhidi
Hasan Fathi

Oyuncular
Parsa Pirouzfar, Shahab Hosseini, Burak Tozkoparan, Boran Kuzum, Hesam Manzour, Hande Erçel, Bensu Soral, Selma Ergeç, İbrahim Çelikkol

Müzik
Fahir Atakoğlu,

Görüntü yönetmeni
 Morteza Poursamadi,

Stüdyo Dijital Danatlar
Simarya Film Production

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0