Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tinubu'yla bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Oluremi Tinubu'yla bir araya geldi. Bir yıl önce göreve gelen Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ile eşini tebrik eden Emine Erdoğan, 'Afrika El Sanatları ve Kültür Evi' projesi hakkında Oluremi Tinubu'ya bilgi verdiğini aktardı.

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Oluremi Tinubu'yla bir araya gelerek Vahdettin Köşkü'nde görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeleri esnasında Nijerya'nın kültürüyle ve nüfusuyla çok zengin bir ülke olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, Nijerya'nın Türkiye için önemli bir dost ülke olduğunu vurgulayarak Oluremi Tinubu'nun döneminde ilişkilerin güçlenerek artacağına inandığını söyledi.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

EMİNE ERDOĞAN'A AFRİKA'YA OLAN İLGİSİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ!

Konuşması sırasında Türkiye'nin Afrikalı dost ve kardeş ülkelerle samimi ilişkiler kurduğunu dile getiren Emine Erdoğan, bu anlayışla Afrika ülkelerine her türlü desteği sağlayacaklarını ve çalışmalarında yanlarında olacaklarına dikkat çekti. Emine Erdoğan'a daveti ve ev sahipliği için ayrıca teşekkürlerini dile getiren Oluremi Tinubu ise Emine Erdoğan'ın Afrika'ya olan özel ilgisi ve desteğinin bilindiğini, özellikle kendisinin de bunu yakından takip ettiğinden bahsetti. 

'AFRİKALI EL SANATLARI VE KÜLTÜR EVİ' PROJESİ ANLATILDI!

Konuşmaları esnasında Nijerya'nın sahip olduğu yüzlerce farklı etnik grup ve diliyle büyük bir kültürel zenginlik taşıdığını belirten Oluremi Tinubu, Afrika ülkelerindeki kadınların el emeği ürünlerini satışa çıkarılarak gelirinin Afrikalı kadınlara ulaştırıldığı 'Afrika El Sanatları ve Kültür Evi' projesi ile bu zenginliğin tanıtılmasından memnuniyet duyacağını söyledi. Emine Erdoğan'dan projeye ilişkin detaylı bilgi alan Oluremi Tinubu, Emine Erdoğan'ın Afrika'nın zengin kültürüne karşı özel ilgisinden dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti. Emine Erdoğan ise Oluremi Tinubu'ya Afrika üzerine kaleme alınan "Afrika'ya Seyahatlerim", "Afrika Atasözleri" ile hazırlıkları devam eden "Afrika Yemek Kitabı" yayınlarından bahsetti.

EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ!

Kadınların ve bilhassa gençlerin güçlendirilmesi üzerine hayata geçirilen projelerin karşılıklı anlatıldığı görüşmede işbirliği imkanları da ele alındı. Bu kapsamda kadınların güçlendirilmesi ve sosyal yardımlar başta olmak üzere birçok alanda yürüttükleri çeşitli faaliyetlerden bahseden Oluremi Tinubui, eğitimin önemine dikkat çekerek Emine Erdoğan'ın en son Nijerya ziyaretinde açılışını yaptığı Yunus Emre Enstitüsünün bu kapsamda iyi olanaklar sunduğunu kaydetti.

Emine Erdoğan ve Oluremi Tinubu

Emine Erdoğan ve Oluremi Tinubu

"DOSTLUĞUMUZUN DAİMİ OLMASINI DİLİYORUM"

Görüşmelerine ilişkin detayları sosyal medya hesabından aktaran Emine Erdoğan, paylaşımına "Nijerya Devlet Başkanı’nın değerli eşi Oluremi Tinubu Hanımefendi ile İstanbul’da bir araya gelmekten mutluluk duydum. Afrika Kültür Evi ile kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için hayata geçirilen projelerimiz hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Ortak iş birliği alanlarını ele aldık. Bu vesileyle Oluremi Hanımefendi’nin başkanı olduğu vakfa ve çalışmalarına dair kıymetli bilgiler edindim. Kültürüyle, nüfusuyla çok zengin bir ülke olan Nijerya ile yeni dönemde de ilişkilerin güçlenerek artacağına dair temennimiz ortak. Dostluğumuzun daimi olmasını diliyor, nazik ziyaretleri için Bayan Tinubu’ya teşekkür ediyorum." notunu düştü. 

Kısa süre içerisinde hızla yayılan görüntülerin ardından Emine Erdoğan'ın paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni aldı.

ETİKETLER

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0