Emine Erdoğan'dan GETAT paylaşımı! "Büyük bir ivme kazanılacak"

Yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından sık sık bahsettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü’nün 'Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı'nın 15’inci Yıllık Toplantısı’nda konuşmacı olarak yer aldı. Programa ilişkin detayları sosyal medya hesabından aktaran Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında GETAT uygulamalarına dikkat çekti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile sık sık gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geçtiğimiz günlerde organizasyonunu Dünya Sağlık Örgütü’nün üstlendiği 'Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı'nın 15'inci Yıllık Toplantısına katıldı. Toplantı sırasında ulusal ve uluslararası bilim insanları ile bir araya gelen Emine Erdoğan, görüşmelerine ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

"ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Paylaşımına "Dünya Sağlık Örgütü’nün 'Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı'nın 15’inci Yıllık Toplantısı’nda, ulusal ve uluslararası değerli bilim insanları ile bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duydum." sözleriyle başlayan Emine Erdoğan, GETAT uygulamalarında atılan önemli adımları vurguladı.

 Emine Erdoğan Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı 15inci Yıllık Toplantısı

Emine Erdoğan Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı 15inci Yıllık Toplantısı

Emine Erdoğan; "Dünya Sağlık Örgütü, GETAT uygulamalarının ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik ediyor. Bu anlamda ülkemizde de 2012 yılından bugüne GETAT uygulamalarına yönelik çok önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

 Emine Erdoğan Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı 15inci Yıllık Toplantısı

Emine Erdoğan Bitkisel İlaçlar İçin Uluslararası Düzenleyici İşbirliği Ağı 15inci Yıllık Toplantısı

"HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

Paylaşımı sırasında dikkat çekici açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan, sahip olduğumuz değerlerin önemini vurguladı. Emine Erdoğan; "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz. Zira Anadolu topraklarında filizlenen şifa geleneğinin, modern bilimin süzgecinden geçerek günümüze kazandırılmasının, insan hayatına eşsiz bir katkı sunacağı kanaatindeyim. Bu kadim tıbbın evrensel dilini anlamak ve geleceğe aktarmak için Türkiye’nin ev sahipliğinde, İstanbul’da düzenlenen çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

"BÜYÜK BİR İVME KAZANILACAK"

Paylaşımından kısa bir süre sonra ayrıca görüntüleri yayınlayan Emine Erdoğan, video paylaşımına "İnanıyorum ki, akademik çalışmalar ve bilim insanlarının GETAT uygulamalarına gösterdiği ilgi ile büyük bir ivme kazanılacak. Bu sayede Türkiye’nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için bir cazibe merkezi olacağına inancım tam." notunu düştü.

Kısa süre içerisinde hızla yayılan görüntülerin ardından Emine Erdoğan'ın paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı. 

Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0