1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil mi?

İşçi ve emekçi bayramı olarak da bilinen 1 Mayıs ile ilgili olarak en çok merak edilen sorulardan biri de "1 Mayıs'ta okullar tatil mi?" oluyor. Öğrenci, öğretmen ve veliler "1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil mi?" sorularının yanıtını arıyor.

Bu yıl çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs, birçok ülkede 'İşçi ve Emekçi Bayramı' olarak da kutlanıyor. Resmi tatil günlerinden biri olan 1 Mayıs'ta belediye, valilik, kaymakamlık, muhtarlık gibi kamu kurumlarının tamamı kapalı olurken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne kısa bir zaman kala öğrenciler ve aileleri resmi tatil olup olmadığını merak etmeye başladı. Peki, 1 Mayıs 2024 okullar tatil mi?

1 Mayıs 2024

1 Mayıs 2024

1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ?

Ülkemizde resmi tatiller arasında yer alan 1 Mayıs için yasaya göre; 1 gün resmi tatil uygulanacak ve kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlar 1 gün süreyle çalışmayacak. Bu sebeple 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü okullarda da eğitim öğretime 1 gün ara verilecek. 1 Mayıs’ın bir gün öncesi olan 30 Nisan'da ise yarım gün olmayacak. Salı günü tüm kamu kurumları, okullar, üniversiteler açık olacak. 2 Mayıs Perşembe gününde de eğitim kurumlarında faaliyetlere kaldığı yerden devam edilecek.

1 Mayıs okullar tatil mi

1 Mayıs okullar tatil mi

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0