Yeryüzünde yapılmış ilk mescit ve ilk bina: Kâbe! Kâbe'nin içinde ne var?

Müslümanların kıblesi olan Kâbe, yeryüzünde yapılmış ilk mescit ve ilk bina olarak bilinmektedir. İbadet için sayısız Müslüman'ın ziyaret ettiği bu mukaddes yerin içi ise hemen hemen herkes için her zaman merak konusu olmuştur.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Allah'ın evi anlamına gelen ve "Beytullah" olarak da anılan Kâbe'nin içine ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Yılda iki kere (şaban ve zilkade aylarında) temizlenen Kâbe'nin içerisine ait paylaşılan görüntüler büyük ilgi gördü. İşte o görüntüler;

KÂBE’NİN İÇİNDE NE VAR? 

Kâbe’nin içerisinde; çatıyı destekleyen üç sütun bulunuyor. İç duvarlarında ayetler yazılı olan Kâbe’nin çatısına erişmek için altın bir kapının arkasında merdiven bulunuyor. Güneş ışığının içeri gireceği herhangi bir penceresi bulunmayan Kâbe’nin içindeki üç sütunun aralarında asılı kandiller yer alıyor.

Kâbenin içi

Kâbenin içi

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

kerem 1 hafta önce

rabbim gidemeyenlere oraları görmeyi nasip etsin inşallah