Müzisyen İbrahim Erkal vefat yıldönümüne özel albümle yâd edildi

Arabesk fantazi müziğin unutulmaz isimlerinden İbrahim Erkal, hayata gözlerini yumalı tam 7 sene geçti. Ünlü şarkıcı, vefat yıldönümünde şarkılarının yeniden yorumlandığı özel albümle anıldı.

90'lı yılların sonlarında tanınmaya başlayan Erzurumlu İbrahim Erkal, arabesk fantezi müzik türünde söylediği şarkılarla milyonları aşan satış rakamlarına ulaşmıştı. İlk sahne aldığı zamanlarda kendisini İbrahim Güzelses olarak tanıtan İbrahim Erkal, 11 Mayıs 2017'de, bundan tam 7 sene önce 50 yaşındayken aramızdan ayrıldı. Ünlü şarkıcının vefat yıldönümüne özel Hürmet adında bir albüm çıkarıldı. Albümde birçok sanatçı usta ismin şarkılarını yeniden yorumladı.

HÜRMET ALBÜMÜ MÜZİK SEVERLERLE BULUŞTU

İki yılı aşkın sürede tamamlanan Hürmet albümü, 40'tan fazla sanatçı ve grubun, pop müzik yorumcularının usta sanatçının şarkılarını yeniden seslendirerek yer alacağı bir projenin ilk ayağı. Projenin tamamı Hürmet I, Hürmet II ve Hürmet III şeklinde 3 farklı albüm olarak yayınlanacak. Şimdilik sadece Hürmet I müzik severlerle buluştu.

Titizlikle çalışılan albümün prodüktörlüğünü İskender Ulus yaptı ve albüm, Ulus Müzik etiketi ve İz Müzik dağıtımı ile mart ayında Plak (LP) ve CD formatında dinleyiciyle buluştu.

Hürmet II'de yeni nesil alternatif sanatçı ve gruplar; Hürmet III'te ise İbrahim Erkal ile aynı dönem sahne alan isimler yer alacak.

SEVDİKLERİNDEN DUYGUSAL MESAJLAR

Usta sanatçının eşi Filiz Erkal, yayınladığı mesajda "Yıllar geçse de hala sevgiyle saygıyla anılan güzel insan canım kocam benim ve tüm sevdiklerinin kalbindesin senin eşin olmak en büyük gurur seni yüreğimde ve şarkılarınla her zaman yaşatacağım mekanın cennet olsun" dedi. Şarkıcı Ceylan (Ceylan Avcı) ise Filiz Hanım'ın mesajını "Her zaman yanındayım tüm kalbimle benim aslan kardeşimin güzel kalpli eşi ve bizim gelinimiz seni çook seviyorum. Nur içinde yatsın" şeklinde yanıtladı.

İbrahim Erkal ve eşi Filiz Erkal

İbrahim Erkal ve eşi Filiz Erkal

KIZINI SADECE 12 GÜN GÖREBİLDİ

Dilara, Erenalp'ten sonra üçüncü çocuğu Elif'i kucağına alan İbrahim Erkal, minik kızının doğumundan 12 gün sonra vefat etmişti. Küçük Elif şimdilerde 6 yaşında...

İbrahim Erkal ve ailesi

İbrahim Erkal ve ailesi

ACI GÜNÜ EŞİ BİR BİR ANLATMIŞTI

Filiz Erkal, eşinin kaza geçirdiği günü daha önce katıldığı bir programda şöyle anlatmıştı:

"Bana hep bir yere gitmiş de gelecekmiş gibi geliyor. Hâlâ o duygu içerisindeyim. Biraz da bebeğimin olması beni oyaladı. Allah sanki kızım Elif Su'yu bana bir teselli, bir uğraş gibi gönderdi. Eşim komaya girdiğinde bebeğim 12 günlüktü, vefat ettiğinde de 43 günlüktü. O gece evdeydim. Sabah bebeğin kontrolü için hastaneye gittik. Eşimin yüksek tansiyon sorunu vardı. Misafirlerimiz vardı. 21.00 gibi evden çıktı. Normalde eşime hayatta 'Gitme, arkadaşlar gelecek' demezdim ama nedense o gün 'Gitme' dedim. Yok dedi, gider gelirim. Zaten 00.00'da siteye giriş yapmış ama bana haber 02.30'da geldi. O da komşum kızını hastaneye götürmese sabaha kadar hiç bulunamayacaktı. Vale getirmiş, sonra çıkmış. Beni güvenlik aradı. Öyle öğrendim."

Erkal sözlerine, "İbrahim çok malı mülkü olan bir adam değildi. İnsan biriktirdi. Evlerimiz var ama ben kirada oturuyorum. Dostlarımızın çok büyük desteği oluyor. Çocuklarımın okuluna hiç ödeme yapmıyorum. Çok şükür ihtiyacım yok ama eş dost bize çok sahip çıkıyor. Erzurumlular özellikle bizim her şeyimizle ilgileniyor." şeklinde devam etmişti.

İbrahim Erkal

İbrahim Erkal

İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

10 Ekim 1966'da Erzurum'un Narman ilçesinde Ebubekir ve Hatice Erkal'ın 6 çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya geldi. İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik yapmayı öğrenen Erkal, liseden sonra solfej ve nota dersleri aldı ve Ankara'da çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı.

"İbrahim Güzelses" adıyla 1984'te Erzurum türkülerini seslendirdiği "Sarhoş Baki" albümünü çıkarttı. Ancak albüm istediği gibi ses çıkartmayınca İstanbul'a gelerek garsonluk yapmaya başladı. Garsonluğun yanı sıra piyanist ve udi olarak hayatını kazanmaya devam etti.

1994'te kendi adıyla ilk albümü Tutku'yu çıkardı. Bu albüm yoğun beğeni toplayınca garsonluk yaptığı mekanda solist olarak sahne almaya başladı.

1995'te Sıra Bende/Aklımdasın albümünü, 1996'da Gönlünüze Talibim albümünü çıkardı. Özellikle "Unutmayacağım" ve "Canısı" şarkıları ona büyük başarı getirdi.

İbrahim Erkal

İbrahim Erkal

1997'te Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Söz" ve "En İyi Arabesk-Fantezi Erkek Sanatçı" ödüllerini aldı. Aynı yıl Canısı adlı televizyon dizisinde Emine Ün ile başrolü paylaştı. 1998'de ise Sırılsıklam adlı televizyon dizisinde başroldeydi.

2000 yılında De Get albümünü çıkaran Erkal, sırasıyla Su Gibi, Aşkname, Gönül Limanı, Yüreğinden Öpüyorum, Aranağme, Burnumda Tütüyorsun ve Ömrüm-Nefes 1 albümlerini çıkarttı.

Besteci olarak da müzik piyasasında önemli bir yere sahip olan İbrahim Erkal'ın şarkılarını İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Soner Arıca, Zara, Alişan, Gökhan Özen, Burhan Çaçan ve Mine Koşan gibi pek çok isim seslendirdi.

Ayrıca 2002 yılında Ben Bu Şöhreti Sevmedim adlı bir kitap yazmıştır.

İbrahim Erkal

İbrahim Erkal

2003'te Filiz Akgün ile evlendi ve 2004'te kızı Dilara Hatice'yi, 2005'te ise oğlu Erenalp'i, 2017'de vefatından 12 gün önce ise kızı Elif Su'yu kucağına aldı.

12 Nisan günü evinin otoparkında tansiyonunun düşmesi sonucu dengesini kaybedip kafasını vere vurması sonucu beyin kanaması geçirdi. Tedavi altına alınan İbrahim Erkal, 11 Mayıs 2017'de tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Sanatçının cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0