Uzun boyluysanız bir adım öndesiniz! Boy ayrımcılığı iş hayatını nasıl etkiliyor?

Yapılan bazı araştırmalar, boy uzunluğunun iş ve kariyer hayatında önemli bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Öyle ki boy uzunluğu, iş hayatında öncelik kazanmanıza ya da terfi almanıza etki edebilir. İşte detaylar...

Boy uzunluğu her ne kadar moda dünyasında ya da sosyal hayatta etkili gibi görünse de iş yaşantısında da oldukça güçlü bir rol oynuyor. Yapılan yeni araştırmalar, bireyler arasındaki boy farkının 'boy ayrımcılığına' neden olduğunu ve iş hayatını şekillendirmede etkili olduğunu ortaya koydu.

Boy uzunluğunun iş hayatında önemi

Boy uzunluğunun iş hayatında önemi

UZUN BOYLULAR İŞ HAYATINDA BİR ADIM DAHA ÖNDE

Boy uzunluğunun hem erkekleri hem de kadınları, küçük farklar olsa da, iş ve kariyer yönünden etkilediğini vurgulayan araştırmadaki detaylar şaşırttı. BBC'de yayınlanan habere göre; uzun boylu insanların daha yüksek gelire sahip olduğu, işe alımlarda ilk tercih haline geldiği ve terfi konusunda da bir adım önde olduğu belirtildi.

Uzun boylu erkek ve kadınların daha çok 'lider' olarak algılandığı sonucuna ulaşılan araştırma kapsamında bilgilendirmelerde bulunan Hayfa Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Dr. Ömer Kimhi, boy ayrımcılığının temelinin, hayvanlar aleminde boy ve gücün önemi nedeniyle evrimsel önyargılara dayandığına inanıyor.

Kimhi'ye göre eğer çalışma arkadaşlarınızla kıyaslandığında daha iriyseniz, grubun lideri olma ihtimaliniz daha yüksek. Bu ihtimal biraz 'mantıksız' görünse de boy, otorite, güç ve daha yüksek bir konumla bağdaştırılıyor.

Liverpool Hope Üniversitesi'nden Dr. Erin Pritchard ise uzun boylu insanların daha becerikli, risklere karşı daha toleranslı, baskın, olağanüstü yetenekli ve hatta karizmatik göründüğünü ifade ediyor. "Daha kısa boylu insanlar o kadar ciddiye alınmıyor, saygı görmüyor ve şaka konusu olabiliyorlar" diyen Pritchard'ın değerlendirmesi sosyal medyada da yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Peki, sizce boy uzunluğu sosyal ve iş yaşantısında bu kadar baskın bir rol oynuyor olabilir mi?

Kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem! Beyaz çatlak izleri nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem! Beyaz çatlak izleri nasıl geçer?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0