İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Gazze için konser verdi

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Anasanat Dalı öğrencileri, İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında konser verdi.

İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında bulunan tarihi Mavi Salonu'nda Konservatuar Türk müziği bölümü öğrencileri tarafından, Gazze'de yaşananlara duyarlılık kazandırmak amacıyla konser verildi. Türk müziği ezgileriyle Filistin'in sesi olmayı amaçlayan konserde duygusal anlar yaşandı. Doç. Dr. Aylin Şengün'ün yönetiminde gerçekleşen konser için öğrenciler Filistin'e özel besteler hazırladı ve konser sonunda pankartlar açarak Gazze'ye olan desteklerini ifade etti.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEN GAZZE'YE DESTEK KONFERANSI

Üniversite tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Taşçı, "Öğrencilerimiz bir yıl boyunca verdikleri emeğin sonuçlarını ortaya koydu. Bu süreçte ayrıca bir farkındalık oluşturmak istedik. Filistin'de yaşanan büyük zulme dikkat çekmek amacıyla duygularımızı en iyi ifade edebilme aracımız olan müziğimizi kullanarak, oradaki zulme karşı tepkimizi yansıttık." dedi.

İki öğrencinin Filistin'de yaşanan acıyı ve umudu anlatmak adına 2 özel eser bestelediğini söyleyen Taşçı, şu şekilde konuştu:

"İsmail Hakkı Ramazanoğlu babasının sözlerinden oluşan bir eser, Murat Süngü ise benim yazdığım sözler üzerine kurulu bir eser ortaya çıkardı. Bu eserleri seslendirirken izleyicilerimizin gözyaşlarına boğulmasına neden olduk. Dileğimiz, bu konserde bizlerden çıkan belki dünya ölçeğinde çok küçük ama insan ölçeğinde çok duygulu sesi, daha fazla kişiye duyurmak ve müziğimiz sayesinde bir farkındalık yaratmak. En kısa zamanda öğrencilerimizle stüdyoya girerek, bu eserleri dijital ortamda ölümsüz hale getireceğiz. Bir gün zulüm bitip, eserlerimizde vurguladığımız gibi zalim çöktüğü zaman çocuklarımız yaşananların kötülüğünü hissederek hayata başka pencerelerden bakabilsin."

İÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul Valisi'nin eşi Gülden Gül, TBMM önceki dönem Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve eşi Sabriye Şentop, Türk Gençlik Vakfı Başkanı ve Kalem Okulları sahibi Yasemin Sezgin, Prof. Dr. Hasan Taşçı, ses sanatçısı Eda Karaytuğ, İÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Şebnem Ünal, İÜ Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan Coşkun, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil konseri izleyenler arasındaydı.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0