Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Dünyaca ünlü rapçi Diddy, geçtiğimiz aylarda cinsel taciz, tecavüz, insan kaçakçılığı gibi suçlamalarla dünya basınını ayağa kaldırdı. Los Angeles ve Miami'deki iki evine federal ajanlar tarafından baskın gerçekleştirilen ve hakkında birden fazla dava açılan Diddy, yargının hedefi haline gelmişken ortaya çıkan son görüntüler kan dondurdu. Ünlü ismin sosyal medyada linçlenmesine neden olan o görüntüler neydi?

A- Kamuya açık alanda uyuşturucu kullandı

B- İkiz kızlarına şiddet uyguladı

C- Binlerce doları evinin banyosunda yaktı

D- Eski kız arkadaşını otel koridorunda ölesiye darp etti

2. Bir süredir kanserle mücadele eden 75 yaşındaki İngiltere Kralı III. Charles’ın dillere destan serveti net bir rakamla ortaya çıktı. The Sunday Times'ın açıklamalarına göre Charles'ın serveti 70 yıl boyunca tahtta kalan annesi Kraliçe Elizabeth'i de geçti. 96 yaşında vefat eden Kraliçe Elizabeth'in serveti 486 milyon dolardı. Kral Charles'ın serveti sizce ne kadar olabilir?

A- 400 milyon dolar

B- 220 milyon dolar

C- 770 milyon dolar

D- 679 milyon dolar

3. ABD’de yaşayan genç rapçi Rylo Huncho’nun korkunç ölümü sosyal medyada gündem oldu. Huncho'nun ölüm sebebi neydi?

A- Canlı yayında silahla oynarken yanlışlıkla kendisini kafasından vurdu

B- Sosyal medya içeriği için çatıda yürürken düştü

C- Sosyal medya içeriği için karıştırdığı yemekleri yerken zehirlendi

D- Sahnede çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti

4. Yaz sıcakları yavaş yavaş kendini gösterirken kavun ve karpuzlarda meyve tezgahında yerini almaya başladı. Sofraların vazgeçilmezi kavun ve karpuzlar, bazen kelek çıkabiliyor. Bu durumu yaşayanlar için müjdeli bir karar çıktı. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, olgunlaşmamış kelek karpuz ile kavunların artık ayıplı ürün statüsünde yer aldığını belirtti. Buna göre alıcı kelek çıkan ürünü satıcıya bildirip para iadesi veya değişim talep edecek. Aynı şekilde durum mahkemeye taşındığı takdirde tazminat alınabilecek. Peki, söz konusu tazminat ne kadar?

A- 20.000 TL

B- 2.000 TL 

C- 13.000 TL

D- 3.000 TL

5. Tayvanlı model Fang Qiyuan, havaalanı güvenliğinden geçerken cihazın sürekli olarak uyarı vermesi üzerine kabus dolu anlar yaşadı. Kıyafetlerini çıkarmasına rağmen cihaz hala daha uyarı vermeye devam edince ünlü modele röntgen çekildi. Röntgen sonucuna şok olan ünlü isme cihaz neden uyarı veriyordu?

A- "Yutucu kurye" olduğu ortaya çıktı

B- Yıllardır bacaklarında platin vardı ancak haberi yoktu

C- Estetik operasyonlardan kalan çiviler hala yüzünde duruyordu

D- Vücudundaki çeşitli implatlar sinyal verdi

6. Bilim insanları, beyin dokusunu zarar görmeden dondurup çözmeyi başardı. Çin'in Şangay kentindeki Fudan Üniversitesi'nden Prof. Zhicheng Shao ve ekibi kimyasal bir karışım geliştirdi. Cell Reports Methods dergisinde yayınlanan çalışmada bu karışım, nöronları donarken hasar görmekten koruyor ve çözüldüklerinde normal işlevlerini sürdürmelerini sağlıyor. Bu gelişme, gelecekte dondurulmuş insanların yaşama geri döndürülmesi çalışmalarını destekleyebilir. Bahsi geçen bu karışımın adı nedir?

A- MEYD

B- DYME

C- EYDM

D- MEDY

7. Eliska isimli bir bebek, annesinin ölümünden sonra dünyaya geldi. Her ne kadar kulağa imkansız gibi gelse de ilginç olay Çek Cumhuriyeti'nde yaşandı. 27 yaşındaki hamile bir kadının, 16 haftalık hamileyken 21 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşti. Hastane, genç kadının epilepsi hastası olduğunu kaydetti.  Bu süreçte fetüsün hayatta kalması için anesteziyoloji, resüsitasyon, yoğun bakım, kadın doğum ve jinekoloji gibi birçok bölümden uzmanlar birlikte çalıştı ve bebek annesinin ölümünden kaç gün sonra dünyaya gözlerini açtı?

A- 7 gün sonra

B- 117 gün sonra

C- 17 gün sonra

D- 107 gün sonra

8. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’dan kural dışı hac uyarısı geldi. Buna göre Suudi Arabistan'ın hac vizesi dışındaki vizelerle "kural dışı" hac ibadetini yapmaya çalışanlara para cezası uygulanacak. Söz konusu para cezası ne kadardır?

A- 7 Bin Riyal

B- 2 Bin Riyal

C- 8 Bin Riyal

D- 10 Bin Riyal

9. Evet-Hayır yarışması ile hafızalarda yer edinen televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Erkan Yolaç’tan acı haber geldi. Uzun süredir tedavi gören ünlü sunucu yaşamını yitirdi. Vefatıyla sanat dünyasını yasa boğan Yolaç, kaç yaşındaydı?

A- 89 

B- 73

C- 91

D- 78

10. Elazığ’da Ali Akbaş isimli vatandaş, gece uyurken telefonuna sızan dolandırıcılar tarafından 10 dakika içinde dolandırıldı. İnternet bankacılığı hesabından adına kredi çekilip ek hesabı da boşaltılan Akbaş, asgari ücret ile çalıştığını ve bu kadar parayı ödeyecek durumunun olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Dolandırıcılar mağdur adamı 10 dakikada ne kadar dolandırdı?

A- 400 Bin TL

B- 300 Bin TL

C- 500 Bin TL

D- 200 Bin TL

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.D - 2.C - 3.A - 4.A - 5.C - 6.D - 7.B - 8. D- 9. A - 10.B

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Mikat sınırları nerelerdir? Türkler için mikat yerleri

İLİŞKİLİ HABER

Mikat sınırları nerelerdir? Türkler için mikat yerleri
En çok tercih edilen 10 bebek şampuanı! Bebeklerin hassas cildine uygun şampuan önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En çok tercih edilen 10 bebek şampuanı! Bebeklerin hassas cildine uygun şampuan önerileri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Hilal 3 hafta önce

Gördüğüm en biliçle yazılmış yorum. Çünkü eski Türklerde gök tanrı tek tanrı inanışı vardı. Umay kutsal ruhtu tıpkı müslümanlıkda bulunan melekler gibi. Diğer sayfalarda yapılan tanrı benzetmeleri yanlış yorumlamadır.