Diyarbakır'da İsrail vahşetine dikkat çekmek için kanlı gelinliklerle podyumda yürüdüler

Diyarbakır'da gerçekleştirilen bir gelinlik defilesinde mankenler, kanlı gelinlik ve Filistin bayrağındaki renklerle süslenmiş gelinlikle podyuma çıktı. Filistin'de yaşananlara dikkat çekmeyi amaçlayan özel tasarım gelinlikler büyük ilgi gördü.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İsrail'in Refah'taki çadır kentte soykırım ve vahşet uyguladı. İsrail'in Filistin halkı üzerinde uyguladığı sistematik yok etme faaliyeti dünya çapınca tepki çekmeye ve protesto edilmeye devam ediyor. Bir protesto da Diyarbakır'da gelinlik üreten bir firmadan geldi. Merkez Kayapınar ilçesinde düzenlenen gelinlik defilesinde Filistin ve soykırım temalı tasarlanan gelinlikler dikkat çekti.

PODYUMDA KANLI GELİNLİKLE YÜRÜDÜLER

Gelinlik firması ilk büyük organizasyonunda İsrail'in şiddetini protesto etmek amacıyla özel tasarım ile boy gösterdi. Filistin bayrağı renklerinde ve kanlı hazırlanmış gelinlikler, mankenlere yapılan yine kanlı makyajlarla yer aldı. Mini defilede arkadaki ekrana LED ile Filistin bayrağı, yıkım ve ölüme ilişkin çeşitli görüntüler yer aldı.

kanlı gelinlik

kanlı gelinlik

DEFİLE İSRAİL'İ KINAMA AMACINI TAŞIYOR

Türkiye'nin birçok şehrinde defileler düzenleyen ve 15 yıldır moda sektöründe çalışan firmanın sahibi Mehmet Kaymak, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda konseptinin amacının İsrail'in acımasız saldırılarını kınamak olduğunu söyledi. Kaymak, "Bu konsepti yapmamın sebebi İsrail'in Filistin halkına yaptığı acımasız saldırıları kınamak. Orada insanlar dram yaşıyor. Her gün orada çocuklar, gelinler, genç insanlar katlediliyor. Tasarımlarımız protesto amaçlıdır. Dünya buna sessiz kalmamalı. Bu büyük bir insanlık ayıbı. Filistin'in yanında olmalıyız, fikirlerimizle projelerimizle tasarımlarımızla. Bir an önce herkes tepkisini göstermelidir. Bizim tavrımız net." şeklinde konuştu.

kanlı gelinlik

kanlı gelinlik

Kanlı gelinliği giyen manken Ümra Tarık, moda defilelerinin genelde enerjik ve mutlu geçtiğini ama bu defilede oradaki hüznü yaşadıklarının altını çizdi.

kanlı gelinlik

kanlı gelinlik

Mankenlerden Sena Selen Bener ise Filistin'de yaşananlara ilişkin üzüntüsünü dile getirdi ve Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. Bener, "Gazze'de olanları kınıyorum" dedi.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

okan 1 ay önce

güzel bir çalışma

sami sezgin 1 ay önce

helal olsun...

Vatandaş 1 ay önce

İsrail vahşeti,soykırımı konusunda duyarlı olan herkese teşekkürler.Ürün boykotuna ara vermeden devam edelim.

Vatandaş 1 ay önce

Filistinde olanları kınaya bilir. Olanları yansıtma amaçlı olabilir. Ama İslamiyeti temsil etmediği açık. Gerçi biz müslümanlar Müslüman olarakta somut pek bişey yapamıyoruz.

seda 1 ay önce

mesaj gelinlikle değilde başka kıyafetlerle olsaydı keşke reklamın kötüsü olmaz tabi