Haberi olmadan imzaladı! 71 yaşındaki dede ve iki torunu sokakta kalmak üzere

Antalya'da haberi olmadan imzaladığı taahhütname nedeniyle torunlarıyla beraber oturduğu evinden tahliye edilecek olan 71 yaşındaki Mehmet Binicioğlu bütçesine göre ev bulabilmek için yardım çağrısında bulundu.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Mehmet Binicioğlu, 5 sene önce kızı Nimet Binicioğlu ve iki torunuyla birlikte yaşamak için bir ev tuttu. Başlangıçta ev sahibi ile 850 liraya anlaşılan kira, bir yılın ardından 1000 liraya yükseldi. Bu sırada, Mehmet Binicioğlu'nun kızı Nimet Binicioğlu kansere yakalandı ve hayatını kaybetti. Kızı tarafından kendisine emanet edilen torunları Efe ve İzzet ile yaşamına devam eden dede Mehmet Binicioğlu, kızının ölümünden bir hafta sonra tahliye davası açıldığını öğrendi. Devam eden duruşmalara katılan Binicioğlu, kendisine tahliye taahhütnamesi imzaladığı söylendiğinde böyle bir evraktan haberi olmadığını ve imzalamadığını beyan etti.

Mehmet Binicioğlu

Mehmet Binicioğlu

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Daha önce ertelenen tahliye davası, geçen ay görülen duruşmada Binicioğlu'nun evi tahliye etmesi yönünde karara bağlandı. Halihazırda 7 bin lira kira ödediği evinden tahliye edilecek olan Binicioğlu, 5 bin liralık yaşlılık maaşı ve torunlarına ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımıyla geçimini sağlamaya çalışıyor. Torunlarının eğitim hayatına devam edebilmesi için çabalayan Binicioğlu, kararın ardından sokak sokak gezerek kalacak bir ev arıyor.

Mehmet Binicioğlu

Mehmet Binicioğlu

"SOKAKLARI GEZEREK EV ARIYORUM"

Mehmet Binicioğlu, "Son duruşmada tahliye kararı çıktı. Bir süredir ev arıyoruz ama bulamıyoruz. Her tarafa bakıyorum. Her gün 5-6 saat yürüyerek ev arıyorum. Evden çıkacağız mecbur. Beş senedir aynı evde oturuyoruz torunlarımla. Ev bulamazsak ne yapacağız, eşyalarımızı nereye koyacağız? Sokakları gezerek ev arıyorum. Belki 2-3 kilometre yürüyorum. Gelirimiz toplam 19 bin lira ama 15-20 bin lira altında ev bulamıyoruz" diyerek çaresizliğini dile getirdi. Talep edilen kiraları karşılayamayacak durumda olan Binicioğlu, verilen süre içinde evi tahliye edebilmek için yardım bekliyor.

Mehmet Binicioğlu

Mehmet Binicioğlu

"YARDIM İÇİN BİZ DE ÇAĞRIDA BULUNDUK"

Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert de Mehmet Binicioğlu'na destek olmak amacıyla çağrıda bulunduklarını belirtti. Mert, "Mehmet amcaya yardımcı olmak için biz de çağrıda bulunduk. Bir iş insanı aileye 72 bin lira destekte bulundu. Ancak aileye tahliye kararı çıktı maalesef. Şu an onlara ev arıyoruz. Bir an önce bir ev bulup, Mehmet amca ve torunlarının huzur içerisinde yaşamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Fransa'da 6 yaşındaki çocuk yenidoğan bebeğin ölümüne sebep oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Fransa'da 6 yaşındaki çocuk yenidoğan bebeğin ölümüne sebep oldu!
Umut Akyürek'in kızı yeniden madde kullanmaya başladı: Sosyal medya kızımı elimden aldı!

İLİŞKİLİ HABER

Umut Akyürek'in kızı yeniden madde kullanmaya başladı: Sosyal medya kızımı elimden aldı!
Çello Mustafa lakaplı sosyal medya fenomeni Mustafa Anıl Yıldırım hayatını kaybetti!

İLİŞKİLİ HABER

Çello Mustafa lakaplı sosyal medya fenomeni Mustafa Anıl Yıldırım hayatını kaybetti!
İlayda Nur Çınar Yasemin.com - Editör
Yasemin - İlayda Nur Çınar

Editör Hakkında

BİR YORUM YAPIN 0