Malezya Başbakanı'nın eşi Dr. Wan Azizah İsmail, Afrika Evi'ni ziyaret etti

Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in eşi Dr. Wan Azizah İsmail, Ankara'daki Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in eşi Dr. Wan Azizah İsmail, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Afrika Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Sağlam ile Ankara'da bir araya geldi.

Hamamönü'ndeki Afrika Evi'ni ziyaret eden İsmail, Afrika'nın 41 farklı ülkesinden getirilen el sanatlarını yakından inceledi.

Ziyarette, Türkiye'nin eski Darüsselam Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Daire Başkanı Oğuz Güner ve davetliler hazır bulunurken; Bakan Göktaş ve Başkan Sağlam, İsmail'e eşlik ederek ürünler hakkında bilgilendirme yaptı.

2016'da kurulan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ne ilişkin sunum yapıldı, kuruluş amacı ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşıldı. Ziyaret kapsamında Afrikalı öğrenciler küçük bir konser verdi.

EMİNE ERDOĞAN'IN ÇALIŞMALARINI BİR KEZ DAHA HATIRLATTI

İsmail, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yaptığı çalışmalardan her zaman etkilendiğini ifade ederek, burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Malezya'da yerel halkın desteklenmesi için Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ne benzer çalışmalar yapıldığına işaret eden İsmail, kendi ülkesinde de kadınların el emeğiyle ürünler yaptığını söyledi.

İsmail, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nde sergilenen ürünlerin çok kaliteli olduğunu dile getirdi.

Afrikalı öğrencilerin konserine yönelik İsmail, "Afrika'yı düşündüğümde sizde doğuştan gelen bir ritim görüyorum. Bu çok doğal bir şey." dedi.

İsmail, kadınların birbirine destek olması gerektiğinin altını çizerek, özellikle kariyer sahibi kadınların çifte sorumluluk sahibi olduğunu söyledi.

Ziyaret, İsmail'e hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Emine Erdoğan, Malezya Başbakanı'nın eşi Wan Azizah İsmail ile bir araya geldi

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan, Malezya Başbakanı'nın eşi Wan Azizah İsmail ile bir araya geldi
Seda Sayan'ın yüzü tanınmaz halde! Nedenini ilk kez açıkladı

İLİŞKİLİ HABER

Seda Sayan'ın yüzü tanınmaz halde! Nedenini ilk kez açıkladı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0