İlham verici sıradışı kadınlar

Kimi 'elinin hamuruyla' otobüs kullanıyor kimi ilk özel harekat tim polisi. Alanlarında birinciliği göğüsleyerek gelecek nesillere yol açan bu sıradışı kadınları sizler için derledik...

İLK KADIN ÖZEL HAREKAT POLİSİ

Emniyet teşkilatının en zorlu eğitim ve çalışma koşullarına sahip alanında bir ilk Emine Kalaycı. Çelik gibi irade, zorlayıcı bir eğitim ve iş hayatı... Birçok erkeğin bile gözünü korkutan bu alanın ilk kadın polisi Kalaycı, şuan halen Kahramanmaraş'ta başkomiser olarak çok sevdiği görevine devam etmekte.

İSTANBUL'UN İLK KADIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ

Mesleği için 'Durmadan 24 saat yapabilirim' diyen Ayşe Kurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kadın şoförü.Kurt, 2014 yılından bu yana Otobüs AŞ'nin Üsküdar- Esatpaşa hattında görevli.

TİCARETE KADIN ELİ DEĞİYOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Bakanlar Kabinesinde ilk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan oldu. Pekcan, bakanlık öncesi birden fazla özel firmada yönetici pozisyonunda çalışmış ve son olarak TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı yaparak ekonomide kadının yerini genişletmek için farklı projeler üreten bir isim.

F-16 PİLOTU VE EĞİTMENİ

6 yıl önce emekli olmasına rağmen hain darbe girişimi sonrası ihtiyaç olduğu için Hava Kuvvetlerinde tekrar göreve çağrılan Berna Şen, TSK'nın ilk F-16 kadın pilotuydu. Şimdi ise F-16 eğitmenliği görevini sürdürmekte.

HAYALİ YERLİ OTOMOTİV YAPMAK

'Makyajım motor yağı' diyen 19 yaşındaki Gülcan Coşkun, Malatya'da yaşıyor. Arabalara olan tutkusunu mesleğe çeviren genç kızın en büyük hayali ise yerli otomotiv üretiminde görev alabilmek.

 

Yaşayan Türk bilim kadınları

İLİŞKİLİ HABER

Yaşayan Türk bilim kadınları
Yasemin Özilhan kızlarıyla alışverişe çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Özilhan kızlarıyla alışverişe çıktı

BİR YORUM YAPIN 0