Çorba terbiyesi nasıl yapılır? En kolay çorba terbiyesi yapmanın püf noktaları

Çorbalarınızı lezzetlendirmek ve damaklarda iz bırakıcı hale getirmek istiyorsanız terbiye hazırlayabilirsiniz. Çorba terbiyeleri yapılırken uygulanabilecek birçok yöntem var. Terbiye şekli aslında biraz da damak zevki ve tercih edilen çorbanın içeriği ile ilişkilidir. Bugün sizlere en kolay çorba terbiyesinin tarifini ve püf noktalarını veriyoruz.

Kültürümün en değerli parçalarından biri olan çorbalar hem sağlıklı hem de doyurucu özellik taşıyor. Gerek öğlen gerekse akşam yemeklerinde severek tükettiğimiz, midemizi ana yemeğe hazırlayan çorbalar kışın sıcak yazın ise soğuk yapılabilen çeşitleri de bulunuyor. Çorbaya farklı bir lezzet kattığından dolayı terbiyeli çorba içmeyi tercih edenlerin sayısı da oldukça fazla. Hazır çorbaların lezzetli olmasındaki en büyük özellik de budur. Çorbanın tanelerinin su ile birbirine geçmesi yani kıvam kazanmasına çorbayı bağlama denir. Çorba bağlama yöntemlerinden birisi çorbayı terbiye etmektir. Çorbalar çeşitli taneli malzemelerin ya da pürelerin suda kaynatılmasıyla yapılır. Kimisi yoğurtla terbiyelenmiş çorbalardan yana tercihini kullanırken, sarımsak sevenler ise sirke ve sarımsak ile terbiyelenmiş çorba türlerini yapıyor. Peki en kolay çorba terbiyesi nasıl yapılır?

LİMONLU ÇORBA TERBİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
1 limonun suyu

YAPILIŞI

Karıştırma kabına yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorba kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanabilirsiniz. Bu terbiye çorbalara hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

YOĞURTLU ÇORBA TERBİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
1 yemek kaçığı yoğurt
1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpın. Terbiyeyi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olması önemlidir. Karışım yoğurt içerdiğinden yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırın ve çorbaya öyle ilave edip karıştırın. Çorba ile terbiye bir biraz kaynadıktan sonra ateşten alın. Bu terbiye genellikle pirinç ve şehriye çorbalarında kullanılır.

SÜTLÜ ÇORBA TERBİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
Yarım bardak süt

YAPILIŞI

Yumurta sarısı ve süt karıştırma kabında çırpın. Terbiye çorbaya katılırken çorbanın altını kısın. Terbiyeyi doğrudan çorbaya ilave etmeyin. Çorbadan bir kepçe alıp, terbiye ile karıştırın. Daha sonra çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Buradaki amaç çorbanın kesilmemesidir.

UNLU ÇORBA TERBİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kaşık un
1 kaşık tereyağı

YAPILIŞI

Bir kaşık un ve tereyağını tavada kavurun. Çorbadan alınan bir kepçe çorba alıp terbiye ile karıştırın. Çorbanın altını kısıp, yavaş yavaş ilave edin. 1 taşım kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0