En kolay Ankara tava nasıl yapılır? Ankara tavanın püf noktaları

İç Anadolu Bölgesi'nde özellikle bayram günlerinde sıklıkla hazırlanan Ankara tava hem doyurucu hem de tadı damaklar iz bırakıyor. Tam kıvamında bir Ankara tava pişirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız tarifi incelemelisiniz.

 Ankara il sınırları dışında da en iyi bilinen yöresel yemeklerden biri olan Ankara tava şehriye, kemikli et, domates, soğan ve biberin muhteşem uyumundan oluşuyor. Kuzu kol veya incik gibi kırmızı etlerin kullanıldığı Ankara tavayı yaparken en önemli püf noktalardan biri arpa şehriyeden yapılan pilavın suyuna, rendelenmiş domates ve salçanın katılmasıdır. Ankara tavayı yaparken etleri düdüklü tencerede önceden haşlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz. adını Türkiye’nin başkentinden alan Ankara tava için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

En kolay Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tava yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Kilis tava nasıl yapılır? Kilis tava yapımının püf noktaları

ANKARA TAVA TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram arpa şehriye
600 gram kemikli kuzu kol
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çarliston biber
3 domates
Tuz
Karabiber
Defne yaprağı
Tereyağı

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye yağ alınıp eritin. Etler tencereye alıp kızartın.

Üzerine yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, defne yaprağı ve karabiber ekleyin.

Son olarak salça ve su eklenip iyice karıştırılarak harmanlayıp ve pişirin.

Başka bir tencerede arpa şehriye kavurun. Üzerine et suyu ve su eklenerek pişirin.

Arpa şehriye pilavı fırın kabına yayın. Üzerine etler ve çok az et suyu gezdirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0