Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 7

Şahin 10 ay önce

Bu yıl kadar 50 ye yakın kavanoz çilek reçeli yaptım. Bu tarife uyarsanız, reçel çok kötü olur, haberiniz olsun. Yazı çelişkilerle ve yanlış bilgiyle dolu. Ben 2kg meyveye 1kg şeker katarım,kaynamaya başladıktan sonra 10 dk falan(köpük azalınca kapatırım) kaynatırım. 2kg meyveye 2 tatlı kaşığı pektini şekere karıştırıp katarım(kaynatırken veya öncesinde). Herkes reçelime bayılır.

Nezih 1 yıl önce

Her kim yazdıysa reçel konusunu gerçekten bilmiyor. 1-Bir kilo çilek için 600gr şeker hesab edilir 2-Tencerede çilek üstüne katmanlar olarak şeker konularak bir gün bekletilmesi iyidir. 3-kaynamaya konulduğunda 15 dk sonra kaynamaya başladığında kevgir kepçe ile çilekler alınınıp ayrı bir tencereye konulur.(çilekler fazla mayışmasın diye) 4-45 dk suyu kaynamaya devam eder. 5-daha sonra çilekler tencereye konularak her kilo için yarım limon sıkılarak bir taşım kaynatılır. 6-Geniş bir tepsiye konularak 6 saat ara ara karıştırarak soğutulur. AFİYET OLSUN

Toplam 3 beğeni

Nezih 1 yıl önce

Bunu yazanın reçel yapımından zerre haberi yok.Tatlı meyvelerde şeker kesinlikle bire bir konmaz.Özellikle de çileğe.Bir kilo çileğe yarım kilo şeker yerelidir . 1- Çileğin özerine şekeri koyup bir grcr buzdolabında bekletin 2-Ertesi günü ocağa koyup kayup kaynama aşamasına gelince tel süzgeçle çilekleri tencereden çıkarın 3-45 dk kaynatın suyunu 4-Dışarıya koyduğunuz çilekleri tencereye yeniden koyup kaynama durumuna gelince limonu ilave edin 5-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp 2 gün güneşte ,arada karıştırarak, bekletin.

Toplam 5 beğeni

Özge 2 yıl önce

45 dakika reçeli kaynatın yazmışsınız. Orta ateşte 45 dakika reçeli kaynattim yandi. Bilginiz olsun bu yazıya guvenip de 45 dakika o reçeli orta dereceli ısıda kaynatmayin.

Toplam 2 beğeni

Tolga 4 yıl önce

Tarifte ocaktan kavanoza koyalım deniyor, püf noktasında soğumadan kavanoza koyulmamalıdır deniyor. Burada çelişki yok mu?

Toplam 44 beğeni

Susu 3 yıl önce

Bence belirsiz bilgi verilmiş burada.

Toplam 1 Beğeni

Gökhan 4 yıl önce

Kapağını sıcak iken kapatmayın anlamında

Toplam 2 Beğeni