Hacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti 'Hacamat' nasıl yapılır? Hacamat çizikleri..

BİR YORUM YAPIN 11

İslam 2 yıl önce

Hamile bir kadın eşine hacamat yapabilir mi ?

tarık 4 yıl önce

ehliyetli uzmanlar tarafından yapılırsa fatdası olabilir fakat maalesef ülkemizde ülkemizde bu işi yapanların yüzde 95 i bu işi kaçak yapıyor çok tehlikeli dünyanında vergisi kaçırılıyor peygamberimiz bugün yaşasa idi inanıyorumki insanlara kan bağışı yapın hayır işleyin ve sıhhat bulun derdi

Toplam 10 beğeni

Coşkun 3 yıl önce

Kan verin derlerdi diyorsun ama hacamatta çıkan kan jöle kıvamında yani akışkan değil ve damarlardan gelen kan değil vee oldu ki kan diyecek olsaydı bir yerlerinizi ufak kesin kan boşaltın diyebilirdi daha çok yazacak şey var ama bu inanmak ile ilgili olduğu için sana inandırmak zordur

Toplam 6 Beğeni

Doğrusu 4 yıl önce

hz. peygamber adına ahkam kesmek sana mı düştü, hacamat gibi sünnetler yapan işinde ehil birçok kişi ve kurum var. ne bu ucuza kamak, kan vermek de bir hayırdır ancak hacamatla kesin farkları vardır. peygamberimizin ümmet olarak bize emrettiği, önerdiği ne ise onu uygulayın başka eylemlerle karıştırmayın.

Toplam 25 Beğeni

baki 4 yıl önce

hacamat 5000 yıllık tarihi olan bir tedavi yöntemidir. peygamberimizde bu tedaviyi uygulamıştır. Peygamberimizin bu tedaviyi uygulamış olması onu kutsal- sünnet yapmaz. Bu olay; " peygamberimiz deveye binerdi ozaman deveye binmek sünnettir" demekle aynı şeydir.

Toplam 16 beğeni

Mehmet 2 yıl önce

Allah şifayı her kuluna nasip etmez aklına bile getirmez sünnet sünnet deyipte insanları da uböyle sinir nefret ettirmemek lazım.

Toplam 0 Beğeni

abdullah 2 yıl önce

sa kardesim, birseyi bilmiyorsan, ogren oyle yorum yaz. sünnet demek, peygamber efendimizin yaptigi seyleri yapmak; hacamat, misfak kullanmak, vs vs onun icin lutfen bilmeden yorum yapmayin

Toplam 1 Beğeni

Hülya 3 yıl önce

O dönemin bineği deve idi. Bu dönemin bineği araba. O dönemin tedavisi hacamat idi. Bu dönemde hastalıklara halen bir çare bulunamadı. O yüzden Halen hacamat tedavisi tüm dermansız dertler için çare olma vasfını koruyor. Siz kabul etseniz de etmeseniz de.

Toplam 6 Beğeni

Ali 3 yıl önce

Evet insanlar deveye doğru bir şekilde binmeyi bilmeseydi peygamber efendimiz Allah’ın izni ile öğretir, öğrettiği şekilde sünnet olurdu. Bir şeyin varlığı doğru yapıldığı anlamına gelmez. İşte biz bunları Allah’ın izni ile peygamber efendimizden öğreniyoruz. Buna sünnet diyorlar gardaşım.

Toplam 3 Beğeni

Abdullah 3 yıl önce

Yüce Allah(cc) Cebrail(as). Ve diğer Melekler vasıtası ile tavsiye ettiği için Peygamberimiz(as) yapmış bu tedaviyi uygulamış ve tavsiye etmiş 5000 yıldır uygulandığı için değil understand ?

Toplam 4 Beğeni

bir kimse 4 yıl önce

İbn Abbas r.a., Rasulullah s.a.v.'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Miraç gecesi, hangi melek topluluğuna rastladıysam onlar bana; "Ey Muhammed kan aldırmaya (hacamata) devam et ve ümmetine de bunu emret" diyorlardı" .. ve bunun gibi onlarca hadiste tavsiye edildiği için biz yapıyoruz.. yani şifa niyetiyle ve peygamber tavsiyesi ile ki bu da SÜNNET oluyor... zaten SÜNNET peygamberimizin yaptığı ve tavsiye ettiği şeylerdir.

Toplam 17 Beğeni