Kadın evlendikten sonra kendi soyadını kullanabilir mi? İşte tüm kadınları ilgilendiren karar

BİR YORUM YAPIN 11

M.G. 1 yıl önce

Soyadı meselesi çokta önemli bulmuyorum ama tarihimize ve birtakım hadis kaynaklarına baktığımda eşitlik adı altında kadınların bu kadar ön plana çıkartılması devletimizin ve milletin bekası açısından beni endişelendiriyor.Ataerkil olmayan toplumlar ayakta kalamıyor.

Sinirlenmiş Birey 1 yıl önce

Bir dinamit de siz koyun aile temeline. O zaman aile kurmanın, evlilik akdi yapmanın ne anlamı kalıyor? Madem eşitlik ilkesine atıfta bulunulmuş, o zaman neden nafaka diye bir şey var? Bu da eşitliğe aykırı. Erkek neden para ödemek zorunda? Bunu da kaldırın madem. Madem medeni hukuk ve eşitlik diye bir zırvalıktan dem vuruluyor o zaman kadına pozitif tanınan tüm haklar iptal edilsin. Bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor?

hasbi 1 yıl önce

aym'yi kınıyorum. Adam ile Kadın eşit değildir. Her birinin kendine özgü ayrıcalıkları ve hakları varıdır ve olmalıdır. geçmişte uygurlar da benze saçmalığa dinlerinden dolayı uyguladılar hallerine şimdi bi bakın. Türk Töresine uymayan tepeden inme tüm şeyleri kabul etmiyorum.

ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce

Kadın kocasının soyadıyla bile kendi soyadını kullanmamalı. Kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. Kocalığı kabul etmiyorsa istediği gibi yaşasın. Kadın erkek eşit ise neden kadınlar aynı işlerde çalıştırılmıyor, yaşam süreleri daha uzun olduğu halde neden erkeklerden önce emekli oluyorlar. Spor dallarında rakipleri neden erkek olmuyor, veya takımda karışık oynamıyorlar.

maldonado 1 yıl önce

yok yok erkek kadının soyadını alsın.memlekete eşitik demokrasi özgürlük medeniyet gelsin.kadına pozitif ayrımcılık varya.Cumhuriyet tarihi boyunca hep kadın erkeğin soyadını aldı bi seksen senede erkek kadının soyadını alsın hani eşitlik hak yerini bulsun.

Demoxy 1 yıl önce

Bir kadın bir erkeği soyadını alacak kadar sevmiyorsa burada neyin muhasebesi yapılıyor anlamadım..Bizim kanun yapıcılarımız bu kadar realiteyi bile düşünemiyorsa lütfen kalksınlar oturdukları koltuklardan..Kadınlar ömür boyu nafakaya ses çıkarmıyorlar ama şimdi bir soyadı mı sorun oldu?...YAZIK

İso 1 yıl önce

Hayret , nasıl aykırı olduğunu tespit etmişler , BİRDE ŞU ÇALIŞMADAN BABA EMEKLİSİ -en azından SİVİL ASKERLİĞİNİ YAPMADA atanan ADAY SEÇİLME vs. Eşitsizlik kararınızda verseler iyi olacak

Yılmaz 1 yıl önce

BU anayasa mahkemesi hakimleri annelerinin soyadinimi kullanacak yoksa babalarininmi cevap versinler sonra ev kiralarinin asgari ücretin yarısından fazla olamayacağı kanunu çıkarsınlar bu daha onemli

sadaoa 1 yıl önce

benimle evlenmesine gerek yok o zman bu ne biçim kanun ya

Numan 1 yıl önce

Bu durumda çocuklara kimin soyadı verilecek. Soyadı kanununun bir önemi kalmıyor o halde.

Toplam 16 beğeni

ufuk 1 yıl önce

Olması gereken buydu da , çok geç kalındı...

Toplam 1 beğeni