Fransa'ya okumaya giden genç kızın açıklamaları gündem oldu: "Bir daha adımımı atmam"

BİR YORUM YAPIN 44

İsmail 10 ay önce

Fransızlar milliyetçidir sen küçüksün tabi evladım nerden bileceksin. İngilizce yaygın ve her yerde geçerli bir dil olsa da Fransa'da öyle değil. En kısa zamanda Fransızca öğrenmelisin ve pis bir millet olduklarını kabullenmelisin.

Selma 10 ay önce

Farelerini anlatmayı unutmussun

Adem.A 10 ay önce

Abla hangi dilde anlatmış derdini ben oraya takıldım ya turkcemi fransizcami hiç bir şey anlamadım deliklerinden

Toplam 2 beğeni

Yaşar 10 ay önce

Bu cennet vatanın kıymetini bilmeyenlere yazıklar olsun bir kaç kendini bilmez vatan. Haini ve islam düşmankarının ağzına bakıpta bu güzelim ülkeyi kötüleyenlere inanmayın onlar kalbi kararmış asalaklardır

Toplam 4 beğeni

Sude 10 ay önce

Nasıl bir konuşma tarzı her yeri oynuyor konuşurken zorlamı tutuyor git ülkene o zaman

Toplam 4 beğeni

Leyla İsbilir. 10 ay önce

Kapak olsun adamlar dillerine kulturlerine nasil sahip cıkiyor.Fransiz 3.5 dil bilir ama kendi dilinden baska dil konusmaz hele vatandaslik hic alamazsiniz.Kimse ulkesine yabanci istemiyor.

Toplam 4 beğeni

AnCap 10 ay önce

Dünyanın neresine giderseniz gidin milliyetçilik her bir ulus için virüs gibidir

Toplam 5 beğeni

Ülkem 10 ay önce

Utanmadan bir de KYK dan kötüydü diyor güzel ülkem TÜRKİYEDE öyle bütün katların ortak kullandığı banyo tuvalet YOOK

Toplam 1 beğeni

Gülnur Şenocak 10 ay önce

"Türk Milleti çalışkandır. Zekidir." vbg. O ve O'nun Halkını yücelten değerlerinin tam tersinin empoze edildiği bir döneme doğduğunuz için siz de haklısınız. Ama, hiç değilse okuyun. Günü geldiğinde, o türden insanlara: "Osmanlı İmparatorluğu'nda tuvalet kültürü varken, siz; pisliğinizi kapatmak için french ojeyi icadettiniz!" falan diyebilin örneğin! Lütfen! Çok kolay gelsin güzel kızım:)

Toplam 1 beğeni

Gülnur Şenocak 10 ay önce

Haklı olduğunuz halde, alttan alan, ağlayan, yalvaran bir tutum sergilemek yerine; özgüvenli bir şekilde dimdik durarak, örneğin: "Beni, yâni kendi vücudumu da, 3 gün boyunca buzlukta bekletmeli miyimvari bir yanıt inanın karşıdakini biraz olsun kendine getirirdi sanırım. Ayrıca, nasıl oluyor da, böylesi ağır bir travmayı, sanki kurguymuş gibi aktarabiliyorsunuz? Sahicilik ve samimiyet de çok önemli insan ilişkilerinde, özgüvenli duruşu destekledikleri için. Atatürk'ün Halkına vermeye çalıştığı en önemli değerlerden biriydi özgüvenli olmak. +++

Gülnur Şenocak 10 ay önce

Snoblukları; ana/ata/larının bedel ödeyerek elde ettikleri ve insanlığa pek çok değer kazandıran Fransız Devrimi'nin (Bu konuyla ilgili olarak; Charles Dickens'ın İki Şehrin Hikayesi romanını okuyun derim.) yarattığı haklı gururun kötüye kullanılmasıyla ilgili. Dillerini kullanmaktaki ısrarları ise; ulus devlet bilincini yitirmemelerinden kaynaklı. Çünkü dilini yitiren her şeyini yitirir. Atatürk'ün Türk dilini önemsemesi de bu yüzdendir. Diğer taraftan, örneğin Alman olsaydınız, 2. Dünya Savaşı'nda hitler almanyası ss ordularının yaşattığı insanlık dışı tutum nedeniyle, dil konusunda çok daha keskin bir tavır görürdünüz.

Toplam 1 beğeni

ddddddddd 10 ay önce

yaa ne işin var kızım senin elin gavur memleketinde.yaşayacağın en fazla 60-70 yıl için aileni arkadaşlarını bu güzelim ülkeyi bırakıp gitmek değermi.

Guaidoglu 10 ay önce

Günaydin. Salyangoz neden yemedin? Tam bir Fransiz olurdun. Rahatlardin.

Toplam 1 beğeni

eko54 10 ay önce

iyi oldu

Tafo 10 ay önce

Keşke öncesinde bi ısparta yı görseydin. Fransada hazırlıklı olurdun. Kendi şehrinden olmadığını anladıkları YABANCIya! karşı takındıkları tavırlar fransızları aratmaz.