Sünnet kınası nedir? Sünnet kınası nasıl yakılır?

Şahşahı seven ailelerin erkek çocukları için yaptırdıkları sünnet kınasının ne demek olduğunu ve bu sünnet kınası merasiminde nelere yer verildiğini sizler için araştırdık. İşte son zamanlarda sıklıkla yapılmaya başlanan sünnet kınası törenleriyle ilgili bilinmesi gerekenler...

Gösteriş meraklısı ailelerin daha çok tercih ettiği sünnet Mevlüdü ya da sünnet kınası, aynı evlenecek olan kadınlara bir ya da birkaç gün öncesinde yakılan kına organizasyonları gibi gerçekleştiriliyor. Gösteriş meraklısı olan kimselerin abartılı bir şekilde yaptıkları sünnet kınası merasimlerinin en genel yapılış şeklini sizler için sıraladık. Peki sünnet kınası nasıl yapılır? Sünnet kınası organizasyonu...

sünnet organizasyonları

sünnet organizasyonları

Çoğunlukla 'Osmanlı teması' baz alınarak düzenlenen organizasyonlarda, sünnet olan çocuğa klasik sünnet kıyafeti yerine gösterişli şehzade kostümleri giydirilir. Mehter marşı eşliğinde tahtta oturur vaziyette salona giriş yapılır.

sünnet kınası

sünnet kınası

Sünnet olan çocuğun annesi de Osmanlı kıyafetleri giyer. Törene davet edilen misafirlerin gönüllerinin hoşnut edilmesi için çeşitli ikramlıklar hazırlanır ve kokteyl şeklinde masalara yerleştirilir.

sünnet kınası nasıl yakılır

sünnet kınası nasıl yakılır

Tören bitiminde ailelerin hazırlamış olduğu ya da satın almış oldukları hediyeler, misafirlere teslim edilir. Bu hediyelikler arasında küçük el havluları verilebilir.  Hediyelerin derli toplu durması için güzel bir sepet hazırlanır ve hediyeler bunun içine dizilir.

sünnet kınası hazırlıkları

sünnet kınası hazırlıkları

Sünnet kınasına getirilecek olan pasta sünnet temalı bir şekilde ayarlanabilir. Üzerine çocuğunuzun ismini yazdırdınız mı tamamdır bu iş!

Sünnet pastası

Sünnet pastası

BİR YORUM YAPIN 0