Nuray Karpuzcu anne - bebek sağlığı konusunda açıklamalarda bulundu

Araştırmacı-Yazar Nuray Karpuzcu, anne, çocuk sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri ve doğru çocuk bakımının nasıl olması gerektiği sorularına yasemin.com için yanıt verdi. İşte anne, çocuk sağlığında dikkat edilmesi gerekenler ve doğru çocuk bakımının püf noktaları:

Yasemin.com/ ÖZEL

Sağlık alanında çeşitli kitaplar yazan ve seminerler veren, Araştırmacı-Yazar Nuray Karpuzcu, anne, çocuk sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri ve doğru çocuk bakımının nasıl olması gerektiği konusundaki merak edilen soruları yasemin.com editörlerinden Merve Yıldızhan ve Hüsna Köşger'e açıkladı. Nuray Karpuzcu; anneler, anne adayları ve çocuklar için vermiş olduğu açıklamalarında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.

Nuray Karpuzcu, Gerçek Tıp adlı kitabıyla İslam Tıbbının sembollerinden biri haline gelmiş olan Dr. Aidin Salih’in öğrencilerindendir. Günümüzde; çeşitli ülkelerden devletlerin önemli kademelerindeki isimlerden iş insanlarına kadar tedavi programları uygulamaktadır. 15 yıl kadar hemşire olarak çalışmıştır. İngiltere’den gelen uzman doktorlardan, kupa terapisi eğitimi almıştır.

Nuray Karpuzcu, Kupa Terapi (Hacamat) ve Öteki Sağlık adıyla iki kitap yayınlamıştır. Günümüzde, birçok kanala katılmakta ve röportajlar vermektedir.

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu, Yasemin.com için anne-çocuk sağlığı hakkında bilgiler verdi

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu, Yasemin.com için anne-çocuk sağlığı hakkında bilgiler verdi

Nuray Karpuzcu, "Çocuk  dünyaya gelmeden önce birincil olarak annenin sağlığına çok dikkat ediyoruz. Çünkü bugün global bir dünyada ve metropol bir şehirde yaşıyoruz. Çocuklar, kimyasal dolu rahimlerde dünyaya geliyorlar. Bu bizim istediğimiz bir şey değil. Bugün çocuk hastalıklarına baktığımızda otizm çok fazla ve çocuklarımızın birçoğu panik atak ve depresyon hastası." diyerek sözlerine başladı.

TEREYAĞI VE İÇ YAĞ UYARISI

Nuray Karpuzcu, "Anne adayları ya da anne olmak isteyen anneler ve babalar, birincil olarak yaşam şekillerini değiştirmelidir. Evde kullandığımız pek çok şey önemlidir. Bütün annelere şunu tavsiye ediyorum; Mutfağınızda kullandığınız malzemeleri mutlaka değiştirin. Kesinlikle zeytinyağı, tereyağı ve iç yağı kullanmalısınız. kullanmalısınız. Peygamber Efendimiz(sav) özellikle zeytinyağı için, ‘Yiyiniz, içiniz ve ağrıyan yerlerinize ovunuz’ diye söylemiştir." dedi.

Nuray Karpuzcu; "Aynı şekilde kaya tuzunu da çok önemsiyorum. İnsan aslında kaya tuzuna muhtaçtır. Çünkü bizim vücut sıvılarımızın tamamında tuz var. Ve tuz bizim için çok önemli bir mineral. İnsanın tuzdan uzak durmak gibi bir lüksü yok çünkü biz yaradılış olarak tuza muhtaç varlıklarız." diyerek kaya tuzunun önemini vurguladı.

Nuray Karpuzcu; "Türkiye kaya tuzu madenleri açısından çok zengin bir ülkedir. Amniyon sıvısı dediğimiz, rahimde çocuğun yaşadığı sıvının içerisi de zaten tuzlu bir su. Tuz bizim için vazgeçilmez bir şey. Onun için lütfen kaya tuzu kullanmalarını öneriyorum."  diyerek tuzun önemini vurgulamayı sürdürdü.

”Yemeğe tuz ile başlayandan Allah (c.c.) 330 çeşit hastalığı uzaklaştırır.Bu hastalıklar delilik,cüzzam,bağırsak rahatsızlığı ve diş ağrısıdır. Kalanı Allah’ın yüce bilgisinde saklıdır.”

EKMEKSİZ SOFRA KALMASIN

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu

Nuray Karpuzcu; "Ekmek çok tartıştığımız bir şey ama bütün dinlerde övgüyle bahsedilir bir nimet. Hz. Mevlana, ‘Ekmek olmadan sofra bezenmez’ der. Tabii ki ekmeği ekmek yapmayan özellikler var. Bunlardan uzak durmak gerekiyor. Bugün tohumlarımızın birçoğu değişti. Genetiği değiştirilmiş tohumlardan elde edilen ekmeği, hiçbir şekilde tavsiye etmiyoruz. İstanbul’da yaşayanlar bu anlamda rahatlar. Çünkü Halk Ekmek, organik tam buğday ekmeği üretiyor. Genelde onu tavsiye ediyorum." diyerek ekmeğin önemini vurguladı.

Nuray Karpuzcu; "Şeker de çok tartışmalı bir şey ama insanın glikoza ihtiyacı var. Özellikle meyvelerden, hurmadan ve geleneksel yöntemlerimizle elde edilen pekmezlerimizden, şeker ihtiyacımızı karşılayabiliriz." diyerek şekerin önemini vurguladı.

NORMAL DOĞUMUN ÖNEMİ

Gebelikten önce doğru beslenme konusuna değinen Karpuzcu; "Normal doğumu çok önemsiyorum. Hem anne hem bebek sağılığı açısından çok önemli. Dünyada çocuk doğduktan sonra iki saate yakın kordon kesilmez. Doğum gerçekleştikten sonra bebek alınır, annenin omzuna yaslanır ve çocuk anneyle temasa geçer. Kordon kanında olan minerallerle beslenir. Türkiye’de kadınlarımız normal doğumdan çok korkuyorlar. Eğer gebelikten önce doğru beslenirlerse, aspartam dediğimiz sentetik gıdaları fazla tüketmezlerse hiç korkmalarına gerek yok." sözleriyle normal doğumun önemini vurguladı.

ASPARTAM NEDİR? ZARARLARI NELERDİR?

Aspartam, dünya üzerinde yasal uyuşturucu olarak kabul ediliyor.

Aspartam, dünya üzerinde yasal uyuşturucu olarak kabul ediliyor.

Nuray Karpuzcu; "Aspartam dünyada yasal uyuşturucu olarak geçiyor ve özellikle kadınların vücudunda yoğun olarak biriktiği zaman normal doğum gerçekleşemiyor. Gebelikten önce vücut arınma yöntemleri çok önemli. Kadınlarımız çikolataya bağımlı, bu bağımlı maddeler, çocuğu anne karnında zehirliyor. Bundan dolayı normal doğum çok önemli." diyerek aspartamı ve zararlarını açıkladı.

Nuray Karpuzcu; "En büyük problemimiz erkekte sperm sayısı. Geçmiş yıllarda milimetrede 100 milyon iken bugün 20 milyon normal kabul ediliyor. Aslında bu çok anormal bir seviye. Kadınlarımız gebe kalamıyor, gebe kalsa normal doğum yapamıyor. Bunun önüne geçmek için beslenme çok önemli. Gebe kadınlar hep folikasit kullanıyor. Folikasit açısından hurma çok zengin. Gebelere hurma tavsiye ediyoruz. Meryem suresinde çok güzel anlatılıyor." diyerek hurmanın, gebeler için öneminden bahsetti.

"Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün. (Meryem Suresi 25. Ayet)"

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu

Araştırmacı - Yazar Nuray Karpuzcu

Nuray Karpuzcu; "Hazır mamayla beslenen çocuklarda alerjik vakaları çok sık görüyoruz. Eğer anne gebelik öncesi çok güzel hazırlıklar yapar, gebeliğinde de çok güzel beslenirse zaten süt üretmemesi anormal. Daha çok meyve, sebze ağırlıklı ve sıvı ağırlıklı beslenirlerse güzel bir şekilde anne sütü olur." hazır mamaların zararlarından bahsetti.

Nuray Karpuzcu; "Biz, anne olarak çocuğumuzun sağlığını her şekilde düşünüyoruz. Ama bu koşullarda çocuğu yetiştirmek ileride bazı hasarlara neden olabiliyor." diyerek doğru beslenme şeklinin etkilerinden bahsetti.

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen hastaneden taburcu oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen hastaneden taburcu oldu!

BİR YORUM YAPIN 0