Bebek beşiği nasıl seçilir? En rahat beşik modelleri

Bebeğinizin can güvenliği her şeyden daha önemlidir. Bu yüzden bebeğinize bir ürün alırken iki kat daha dikkatli olmalısınız. Özellikle de hem anne ve babaların işini gören hem de bebeklere rahat bir ortamda uyuma imkanı sunan beşik seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken bazı kriterler olmalıdır. Peki bebek beşiği seçerken nelere dikkat edilmeli? Beşik modeli çeşitleri neler, ne işe yarar? Bebeğiniz için alabileceğiniz en güzel beşik modelleri...

Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürebilmesi için kaliteli, uzun ve düzenli bir uykuya ihtiyacı vardır. Özellikle de ilk dönemlerde bebekler bir sorun olmadığı sürece uzun süreli uyuyacağından dolayı yattığı yerin rahat ve sağlıklı olması son derece önem taşır. Bu evrede bebeğiniz için satın almayı düşündüğünüz beşik mecburi bir ihtiyaç olmasa da anne ve babaları rahat ettiren ideal ürünlerden biridir. Bebeğinizi kendi odanızdan ayırmak istemiyor ama aynı yatağı paylaşmanın sakıncalı olduğunu da biliyorsanız, yanı başınızda bulunduracağınız beşik ile kontrol sağlayabilirsiniz. Ayrıca bebeklik döneminde sık sık gece nöbetine kalkacağınız için ona rahat ulaşmanız önemli bir detaydır.

EN RAHAT VE ŞIK BEŞİK MODELLERİ İÇİN TIKLAYIN (FİYATLI)

Bebek beşiği modelleri

Bebek beşiği modelleri

İlk defa ebeveyn oluyorsanız, bebeğiniz için en uygun ve doğru bir ürün seçiminde göz önünde bulundurulması gereken noktaları bilmeyebilirsiniz. Güvenliği olmayan yetersiz beşiklerin doğuracağı beşikte sıkışma ya da yaralanma gibi kazalar, istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bebek ürünleri arasında önemli bir yeri olan beşik seçiminde ise dikkat etmeniz gereken yerleri ve modelleri sizler için derledik.

BEBEKLERİ UYUTAN EN GÜZEL NİNNİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ BEBEK BEŞİĞİ NE İŞE YARAR?

bebek beşiği seçerken nelere dikkat edilmeli? Beşik modelleri

bebek beşiği seçerken nelere dikkat edilmeli? Beşik modelleri

ANNE YANI BEŞİK: Bebeğinizin her zaman gözünüzün önünde olmasını istiyor ve ona rahatça ulaşmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken beşik modeli budur. Tek yanı açık olan beşik yatak ile birleştirilir. İlerleyen zamanlarda dilerseniz beşiği daha uzakta tutabilir, istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Ancak açık yeri muhakkak kapatmalısınız.

anne yanı beşik

anne yanı beşik

TEK BAŞINA (BAĞIMSIZ) BEŞİK: Anne yanı beşiklerine göre daha büyük boyda olan bu beşik çeşidi tekerlekli olması nedeniyle odalarda gezdirebilirsiniz.

PARK BEŞİK: Bebeğinizin ilk aylarında rahatlıkla yatırabileceğiniz bu beşiği ilerde kullanmak istemiyorsanız oyun alanı oluşturarak çok fonksiyonlu hale getirebilirsiniz. Taşınabilir ve katlanabilir özellikte olan park beşiklerin en büyük artısı da misafirliğe götürebilmenizdir. İçerisinde kademeli bölümleri olan park yatakta ilk aylarda en üstte, dönebildiği zaman ortaya ve artık ayağa kalkabildiğinde en alta yatırabilirsiniz.

park beşik modelleri

park beşik modelleri

SEPET BEŞİK: Göze sevimli gelen sepet beşikleri ilk aylarda kullanabilirsiniz. İçi küçük olduğundan ilerde kullanamayabilirsiniz, bunu göz önünde bulundurarak karar vermekte fayda var.

BEBEK BEŞİĞİ NASIL SEÇİLİR? BEŞİK SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

bebek beşiği seçerken nelere dikkat edilmeli?

bebek beşiği seçerken nelere dikkat edilmeli?

- Beşiklerin parmaklıklar arasının 6 cm'den geniş olmamasına dikkat etmeniz bebeğinizin başını sıkıştırmaması açısından önemlidir. Bu sepet türündeki beşikler içinde geçerli bir kuraldır. 

- Hafif malzemeden yapılan beşik çok kolay bir şekilde devrilebileceği için ağırlığı olan beşikleri tercih edin.

- Beşiğe yatağın konulacağı yere bakın. Eğilmiş, bükülmüş, kırık veya parçalarının bölünmemesine dikkat edin. Eğer yatak raylı sistem üzerine konacaksa ray bağlantılarının dayanıklı olmasından emin olun.

- Yapay malzemelerden değilde ahşap gibi doğal malzemelerden üretilen beşikler daha sağlıklıdır. Plastik türdekileri tercih edecekseniz içindeki hammadenin sağlığı olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini öğrenin.

Çocuklarda özgüven duygusu nasıl geliştirilir? Özgüven eksikliği belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda özgüven duygusu nasıl geliştirilir? Özgüven eksikliği belirtileri

BİR YORUM YAPIN 0