Anne karnındaki bebek uyur mu? Anne karnında bebeklerin uyuduğu nasıl anlaşılır?

Hamilelik döneminde anne karnındaki bebek ile ilgili en fazla merak edilen şeylerden bir tanesi de uyku düzenidir. Gün içerisinde anne karnındaki bebeğin ne zaman uyuduğu ve uyuduğunun nasıl anlaşılabileceği ile ilgili temel bilgileri sizlere derledik. Anne karnındaki bebek kaçıncı haftada uyur? Bebekler rüya görür mü? Anne karnındaki bebeğin uyuduğu nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?

Özellikle de ilk hamileliklerde anne ve baba olacak olan adayların bebekleriyle ilgili merak ettikleri birçok konu vardır. Anne ve baba olmanın verdiği hissiyatı ilk defa yaşayacak olan çiftler, bebekleri dünyaya gelmeden önce nasıl olduklarını ve anne karnında neler yaptıklarını bilmek isterler. Hamilelik sürecinde bebeklerin gelişimi ve durumuyla ilgili en çok merak edilen konu ise içeride ne yaptıklarıdır. Biz yetişkinler gibi anne karnındaki bebeklerin de uyuyup uyumadıklarını, rüya görüp görmediklerini kısacası gün içerisindeki sıradan durumlarını bilmek isterler. Bizde anne karnındaki bebeğin uyku durumu ile ilgili bilgileri sizler için araştırdık. 

Anne karnındaki bebek uyur mu

Anne karnındaki bebek uyur mu

Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?İLİŞKİLİ HABERAnne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl hızlandırılır?

ANNE KARNINDA BEBEK KAÇINCI HAFTADA UYUR?

Bebeklerin anne karnındaki gelişimleri ile ilgili yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre tıpkı yeni doğan döneminde olduğu gibi fetüsler de günün neredeyse tamamını uykuda geçirirler. Hamileliğin 32. haftasında günün sadece yüzde 5'lik kısmında uyanık kaldıkları bilinmektedir. Uyudukları zamanın bir kısmı derin uyku bir kısmı da bizim uyumamızdan farklı olarak beyin gelişiminin tamamlanmamasına bağlı olarak uyku uyanıklık arasında yaşanan bir dönemdir.

Bebeklikte ve yetişkinlikte uyurken oluşan hızlı göz hareketleri REM uykusunda kendini gösterebilir. Bazı araştırmacıların elde ettikleri bilgilere göre bebekler bu esnada rüya bile görebilir.

anne karnında bebekler rüya görür mü

anne karnında bebekler rüya görür mü

Bebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimiİLİŞKİLİ HABERBebeklerde ilk hangi organ gelişir? Hafta hafta bebek gelişimi

BEBEKLER RÜYA GÖREBİLİR Mİ?

ANNE KARNINDAKİ BEBEK GECE-GÜNDÜZÜ AYIRT EDEBİLİR Mİ?

REM uykusunda bebeklerin gördükleri rüyalar ana rahmindeki duyularının ta kendisidir. Doğum vaktinin yaklaşmasıyla beraber bebekler yeni doğan döneminde olduğu gibi günün büyük bir çoğunluğunu uyuyarak geçirir. REM uykusunun haricinde NON-REM dönemi daha sakin geçer ve bu evrede rüya görülmez. Sadece fetüs beyin gelişiminin tamamlanması için gelişme ve bilgilerin işlenmesini sağlar.

Anne karnında uyuyan bir bebek biz yetişkinlerde olduğu gibi gece ve gündüz kavramlarını anlayamaz. Dolayısıyla bebekleri geceleri sürekli hareket halinde olan annelerin, doğum sonrasında bebeklerinin gece uyumayacaklarını düşünüp endişe yaşaması gerekmez.

Yeni doğan döneminde belirli bir süreden sonra bebeklerde uyku kavramı oturmuş olmayacak ve sıkıntılar görülmeyecektir.

hamile kadın

hamile kadın

ANNE KARNINDA BEBEĞİN UYUDUĞU NASIL ANLAŞILIR

Hamile kadınlar günlük hayatlarında karnındaki bebeğinin hareketlerini net olarak hissedemez. Annenin geziyor olması, iş yaptığı zamandaki gibi hareketli anları bebeği için uyuma zamanıdır. Hareketlilik, anne karnındaki sıvının yavaşça salınmasını sağlar, bu da bebeği uyutur. Anne adayı gece uykusunda iken ise bebek için en eğlenceli anlardır. Bebeğin ortam sakinliğinden faydalanabilmesi nedeniyle bebek oyun oynamanın tadını çıkarır.

anne karnında bebeğin uyuduğu nasıl anlaşılır

anne karnında bebeğin uyuduğu nasıl anlaşılır

HAREKETLERİ GÖZLEMLEYİN

Anne adayı gece uyurken ve sabah uyanırken bebeğin hareketlerini, tekmelerini hissedebilir. Hamileliğin ilerleyen dönemlerine doğru bebeğin kilosu artar ve boyu uzar. 
Buna bağlı olarak da bebeğin hareket alanı azalır. Azalan alanda bebek dönmeye ve zıplamaya başlar. Doğumun son zamanları da bebeğin tekme sayısı iyice fazlalaşır. Eğer bebek gün boyu hiç hareket etmemişse mutlaka kontrole gidilmesi önerilir.

Özel Haber / Hümeyra Akbayrak

BİR YORUM YAPIN 2

Zeyneb 1 yıl önce

Bebeyim kac aylik

Tamamdır 2 yıl önce

Un