Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifi

Kış mevsimi denilince akla ilk gelen bitkilerden biri olan ıhlamur, vücuda olan bin bir çeşit faydasıyla adeta her derde deva oluyor. Özellikle soğuk havaların etkisiyle şifayı kapanların vazgeçilmezleri arasında yer alan ıhlamurun bebekler için de oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Peki ya kış mevsiminin vazgeçilmezi ıhlamur bebeklere nasıl verilir? İşte bebekler için ıhlamur tarifi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Özellikle de kış aylarında her derde deva olan ıhlamur bitkisi, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en etkili yollarından biridir. Sağlıklı bitkisel karışımların vücuda sağladığı faydalar gerek hastalıkları iyileştirmeye yönelik gerek de zayıflatma ve cilt güzelliğini sağlamada etkilidir. Hastalıklar karşısında düzenli ve doğru tüketilirse ilaç gibi gelecek olan bitkisel karışımlar, eski dönemlerde sıklıkla uygulanan iyileştirici yöntemlerdendir. Üstelik sadece yetişkinlik dönemindeki kimseler için iyi gelmeyen bazı bitkiler, bebeklikteki pek çok sorunun çaresi oluyor. Kışın grip ya da nezle olduğumuzda evde 5 dakikada yapabildiğimiz ıhlamur çayı gibi faydalı karışımlar bebekleri de doğrudan etkileyebiliyor. Kolik problemi ile başı dertte olan annelerin bebeklerinde bu gaz sancılarını hafifletecek ve uykuya daha kolay dalmalarını sağlayacak ıhlamurun bebeklerdeki kullanım şekli önemlidir. Ihlamurun bebekler için de faydalı olduğunu savunan uzmanlar, bu bitkinin aşırı tüketilmesinin sakıncalı sonuçlar doğurabileceği konusunda aileleri uyarıyor. Peki ıhlamur bebeklere verilmeli mi? Ihlamur bebeklere kaç aylık iken içirilebilir? Ihlamur çayı bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklerde ıhlamur çayı kullanımı...

Bebeklere ıhlamur verilir mi

Bebeklere ıhlamur verilir mi

BEBEKLERE IHLAMUR VERİLİR Mİ? BEBEKLERDE IHLAMURUN FAYDALARI

bebeklere ıhlamur çayı

bebeklere ıhlamur çayı

Mevsim geçişlerinin görüldüğü aylarda soğuk algınlığı ve grip oldukça yaygın görülür. Bu dönemde iyileşme sürecini hızlandırmak için içilebilecek en yararlı bitki çayı kuşkusuz ıhlamurdur. Yalnızca çiçeklerinin ya da yapraklarının olduğu bölüm değil de ikisi bir arada bulunduğu zaman etkisi fark edilecek olan ıhlamur, doktor onayı almadan kesinlikle tüketilmemelidir.

Daha çok kabızlık sorunu için bebeklere ve çocuklara önerilen ıhlamur çayı, hoş kokusuyla oldukça etkili bir bitkidir.  A ve B6 vitaminleri, kalsiyum bakımından şifa deposu olan ıhlamur, bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerin ve çocukların gelişimine katkı sağlar. Boğaz ağrısı, öksürük gibi rahatsızlıkları geçirmeye yarayan ıhlamur çayında açıklık oldukça önemlidir.

Yetişkinlerin tükettiği ıhlamur çaylarındaki bazı karabiber ve bal gibi malzemeler bebek sağlığını olumsuz etkileyecektir. Zira 1 yaşından küçük bebeklere bal gibi bazı besinlerin yedirilmesi kesinlikle yasaktır. 

IHLAMUR BEBEKLERDE ALERJİ YAPAR MI? BEBEKLERE IHLAMUR TARİFİ

ıhlamur çayı nasıl yapılır

ıhlamur çayı nasıl yapılır

Hafif derecede olmakla beraber alerjik reaksiyonlara sebep olabilecek ıhlamur çayının bebeğe verilebilmesi için doktorun haberi olması gerekir. Emzirme dönemindeki bir annenin tüketmemesi gerektiği gibi her bebeğin ya da çocuğun da ıhlamur bitkisini kullanması doğru olmayabilir. Alerjik bünyesi olan ve 1 yaşını doldurmayan bebeklerde ıhlamur bitkisi tüketilmemelidir.

BEBEKLERE IHLAMUR NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

Ihlamurun çiçeği ve yaprakları
Tarçın kabuğu
Elma Kabuğu
1-2 tane kakule
1 tane karanfil

YAPILIŞI:

Yukarıda bahsedilen malzemelerin üstüne kaynar su ilave ederek yaklaşık 10 dakika demleyin. Kaynama sonrasında 1 çay kaşığı bal ekleyin. (1 yaşından büyükler için)

BEBEKLER KAÇ AYLIKKEN IHLAMUR ÇAYI İÇEBİLİR?

BEBEKLERDE IHLAMUR ÇAYI KULLANIMI

bebekler için ıhlamur çayı tarifi

bebekler için ıhlamur çayı tarifi

6 aylık dönemden sonra doktor kontrolü ile verilebilecek olan bitki çayları tüketileceği zaman çok az miktarda kullanılmalıdır. Dışarıda hazır olarak satılan hiçbir bitki çayı ne bebeğe ne de çocuğa verilmemelidir. Bebeklik döneminde belli bir zamandan sonra uyku sorunu yaşayanlar için önerilen papatya çayının haricinde zamanında taze olarak toplanmış ıhlamur da kullanılabilir.

Bebeğe içirilecek olan ıhlamur çayının taze demlenmesi ve ılık tüketilmesi önerilir. Tuvaletini yapamayan bebek ve çocuklarda kabızlık önleyici bir işlevi olan ıhlamur göğüsün yumuşayıp balgam atmasına da yardımcı oluyor.

BEBEKLERE IHLAMUR ÇAYI NASIL VERİLMELİ?

Ihlamur çayı

Ihlamur çayı

Bebeğinizin gaz sancısı çektiği bir günde yapacağınız ıhlamur çayı ile sindirim sistemini çalışır hale getirerek gaz sorunlarını azaltabilirsiniz. Ayrıca sakinleştirici bir özelliği olan ıhlamuru, bebeğinizin huysuzlandığı vakitte içirirseniz sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.

Bu çayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk şey, ıhlamurun yapraklarını dahil etmeden sadece çiçeklerini demlemek olacaktır.

Bir tutam ıhlamuru, fincana koyup üzerine kaynar su ilave edin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Ardından demlenen çaydan bebeğinize en fazla 3 çay kaşığı kadar vermelisiniz.

NOT: Her ihtimale karşılık ıhlamuru bebeğinize doktor onayı alarak vermenizi öneririz...

Peygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..

İLİŞKİLİ HABER

Peygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..
Hakiki bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Hakiki bal nasıl anlaşılır? Bal seçimi nasıl yapılır? Sahte balı anlamanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 1

Özlem 5 yıl önce

Ilhamurun yapragi neden verilmez bilgi alabilir miyim ?

Toplam 8 beğeni