Erken doğan bebeklerde daha sık görülüyor!

Prof. Dr. Nejat Narlı, son 2 sene içerisinde daha çok prematüre bebeklerde olmak üzere yeni doğan bebek ölümlerinin arttığını dile getirdi.

Doğması gereken zamandan daha önce dünyaya gelen bebeklerin yaşamlarını yitirmemeleri için çaba sarf ettiklerine değinen Prof. Dr. Nejat Narlı, "Türkiye'de doğan bebeklerin ortalama yüzde 10'u erken dünyaya geldi. 500 gram doğan her 5 bebekten 1'inin ölme ihtimali var. Kilo azaldıkça ölümler sık görülebilir. Fakat yaşatabildiğimiz bebeklerin gülümsemesini görmek en büyük sevincimiz" dedi.

Özellikle Suriyeli sayısının fazla olduğu şehirlerin yeni doğan ünitelerinde yoğunluk olduğunun altını çizen Prof. Dr. Narlı şöyle konuştu:

"Son zamanlarda en çok prematürelerde ölüm hızı artmıştır. Birçok farklı sebebi vardır. Ülkemizde bulunan sığınmacılarda ise erken doğum oranı bir hayli fazla. Doğurganlığın fazla olması, hamilelik kontrollerinin yapılmaması ya da eksik olması, yeterli hijyeninin olmaması gibi çeşitli faktörlerle Suriyeli doğan bebeklerin erken doğma ve yoğun bakıma alınma ihtiyaçları daha fazladır."

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0