Bebek emzikleri nasıl yıkanır? Emzik yıkarken bu hataya düşmeyin...

Yenidoğan emzik modelleri arasında tercih edilen kauçuk emzik ve silikon emziklerin doğru bir şekilde temizlenemsi için yıkama talimatlarını iyi bilmek gerekir. Yanlış bir yöntemle yıkanan emzik hem bebek için emziği kullanılamaz hale getirirken hem de ürünün yapısını bozmaktadır. Peki hangi emziği nasıl yıkamak gerekir? Bebeklerde emzik temizliği nasıl yapılmalı?

Her bebeğin doğduktan sonra dış dünyaya karşı gösterdikleri bazı refleksler vardır. Bunlar; emme-arama refleksi, yakalama refleksi, Moro refleksi, basma ve adımlama refleksi, tonik ense refleksi ve aksırma-öksürme refleksidir. Yapılan çalışmalardan elde edilen verilere göre anneler emme güdüsünün sonucu olarak bebeklerinin ilk aylarında emzik kullanmayı tercih ederler. Bu sayede bebek doğal emme iç güdüsünü tatmin eder ve güven duyar.

Kimi zamanların en büyük kurtarıcı olan emzikler, bebeklerde mutluluk sağlıyorsa vazgeçirmek için emme zevklerinin tatmin olmasının önüne geçilmemelidir. Bebekler emziklerini sık sık yere düşürdükleri için çok çabuk kirletirler.

Çeşitli mikropların vücuda geçmesi durumunda hastalık riski artacağından dolayı temizliği oldukça hassas davranılması gereken bir durumdur. 

YENİ ALINAN EMZİKLER NASIL YIKANIR? EMZİK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Emzik temizliği nasıl yapılır?

Emzik temizliği nasıl yapılır?

Yeni doğan bebeğin giydiği giysilerden, emdiği emziğe kadar üzerinde kullanılan her kişisel ürünün gereğince sterilize edilmesi gerekir. Her bebeğin ihtiyacına özel üretilen emzik modellerinde esas göz önünde bulundurulması gereken emzik ucunun anne memesine en yakın olması ve hava geçirmesidir. Yeni emziği ilk defa kullanmadan önce iyice temizlemek gerekir. Peki bebeğinize yeni aldığınız emziği nasıl temizlemelisiniz? 

Emziği paketten çıkardıktan sonra kaynamış suyun içinde 5 dakikalık bir süre ile temizliğini gerçekleştirin. İlk temizlikten sonra organik sabun ve ılık suyla iyice yıkayın. Hiçbir sabun artığı kalmayacak şekilde durulayıp temiz bezle kurulayın.

EMZİK KAÇ GÜNDE BİR TEMİZLENMELİ? EMZİK YIKAMA SIKLIĞI

6 aydan küçük bebeklerin savunma sistemi gelişmediği için günde 1 defa suda 5 dakika kaynatılarak hijyeninin sağlanması gerekir. 7. aydan itibaren bu sıklık 2 günde 1 defaya çıkabilir. Emzik temizliğinde kaynatma ve sterilizasyon tekniği kauçuk uçlu emziklerde kullanılmamalıdır. Yüksek sıcaklığa maruz kalan kauçuk uçlu emzik şekli bozacaktır. Kauçuk emzikler soğuk su ile temizlenmelidir. Bu teknik için en ideal emzikler silikon yapılı olanlardır. Emziklerin silikonlu olanları sıcak sudan geçirilerek temizlenebilir.

6 aydan sonraki süreçte emziğin temizliği 5 dakikayı geçmemelidir. Emzik temizliğinde dikkat edilmesi gereken başlıca kriter, yalnızca silikon emziklerin kaynatılarak temizlenebileceğidir. Emzik eğer yapış yapış olup, artık kullanılamaz hale gelmişse, yenisiyle değiştirilmesi gerekir.

Emzik temizliği

Emzik temizliği

2021'in en kullanışlı ütü modelleri ve fiyatları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2021'in en kullanışlı ütü modelleri ve fiyatları nelerdir?
Hamile kalmadan önce beslenme nasıl olmalı? Hamilelik öncesi sağlıklı beslenme

İLİŞKİLİ HABER

Hamile kalmadan önce beslenme nasıl olmalı? Hamilelik öncesi sağlıklı beslenme

BİR YORUM YAPIN 1

Sultan anne 3 yıl önce

Emziğin dış yüzeyinin temizlenmesi kadar içinin de temizlenmesi önemli Emziğin dış yüzeyini yıkarken içine su giriyor o suyu emzik kısmını sıkarak çıkıyor fakat içinde damlacıklar oluşuyor bar yapıyor emziğin açılacak bir bölümü bulunmamakta iç temizlikte neler uygulanabilinir yardımcı olurmusunuz

Toplam 5 beğeni