Bebek pudrası pişiğe iyi gelir mi? Pişikte yapılan hatalar

Özellikle de sıcaklıkların artış gösterdiği yaz günlerinde artan pişik sorununu önlemek için uygulanabilen pudra yönteminin pişiğe gerçekten iyi gelip gelmediğiniz sizler için araştırdık. Uzman açıklamalarına göre, pişik olan bebeklerde pudra kullanımının pişiği arttırdığına dikkat çekiliyor. Pişik olan bebeklerde pudra...

Günümüzde cilt bakımına dair kullanılmak üzere piyasaya sürülen her ürün herkeste aynı etkiyi oluşturmayabilir. Gerek yetişkin ürünlerinde gerek bebek ve çocuklarda temizlik ya da güzellik amaçlı kullanılan ürünler, cilt üzerinde tahriş ve hasara neden olarak bazı sorunları da beraberinde getirebiliyor. Bu ürünlerden bir tanesi de masum görünen ama bebeklerde daha sık kullanılan pudralardır. Yetişkinlerde kirpik dolgunlaştırmada, karışan aksesuarı açmada, yağlı saçları kapatmada, derileri parlatmada ya da yağ lekelerini çıkarmada son derece etkili olsa da bebeklerde pişiği önlemek için kullanılan pudralar çözümden çok dert olarak karşımıza çıkıyor.

TIKLA OKU: BEBEKLERDE PİŞİĞİ BİTİREN DOĞAL ÇÖZÜMLER

bebek pudrası kullanım alanları

bebek pudrası kullanım alanları

Pişik sorununu gidermek için uygulanan bebek pudraları vücuttaki suyu çekeceğinden dolayı ciltteki nemi içine hapseder ve pişik riskini tetikler. Bu nedenle bebeğinizdeki pişik sorununu gidermek için bebek pudrası değil de daha doğal olan yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunlar pişik olan bölgeye zeytinyağı sürme, yoğurt yayma ve cilt havalandırma gibi yöntemler olabilir.

Eğer pişik henüz oluşmadıysa, dikkatli davranarak pişik riskini önleyebilirsiniz. Bunun için bebeğinizin altını sık sık değiştirin. Doğru ve uygun bir bez seçimi için yaş ve kilo özelliklerini baz alarak vücuda uygun bez satın alın. Kullandığınız herhangi bir kortizonlu krem varsa doktor onayı alarak ilacı bırakmayı rica edin.

TIKLA OKU: BEBEKLER İÇİN EV YAPIMI PİŞİK KREMİ

Bebeklerde pişik geçiren yöntemler

Bebeklerde pişik geçiren yöntemler

Uzmanlar, pişik sorununu engellemek için bebeğin altını kirletir kirletmez değiştirilmesi ve ılık su ile sabun kullanılmadan temizlenmesi gerektiğini vurguluyor. Bebek pudraları yerine pişik kremleri tercih edilerek bebeklerde gerekli cilt bakımı sağlanmalıdır.

BEBEK PUDRASI NERELERDE KULLANILABİLİR?

- Havasız kalan ayakkabılardan dolayı ortaya çıkan kötü kokulu ayaklar, hem sizi hem de çevrenizi rahatsız edeceğinden dolayı önce yıkamanızı öneririz. Ortam buna müsait değilse bebek pudrası sürerek kokuyu yok edebilirsiniz.

- Son zamanlarda saç bakımıyla ilgili popüler bir olarak karşımıza çıkan kuru şampuanlara para vermek yerine aynı işlevi görecek bebek pudrasını kullanabilirsiniz. Böylelikle yağlı saçlar eskisi kadar belli olmayacaktır.

- Kıyafete dökülen yağ lekesine pudra serpip biraz bekleyin. Ardından ılık su ile yıkayarak lekenin kendiliğinden geçtiğine şahit olun!

- Çok sık terleyen biriyseniz koltukaltınıza bebek pudrası sürerek terlemeyi ve kötü kokmayı önleyebilirsiniz.

- Rimel kullanmadan önce kirpiklerinize bir kat pudra geçerseniz rimel sonrası daha hacimli ve kıvrımlı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

BEBEK PUDRASININ KOKUSU NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

bebeklerde pişikte yapılan hatalar

bebeklerde pişikte yapılan hatalar

Hem yetişkinlikte hem de bebeklikte kullanılan ürünlerden biri olan bebek pudrasının kokusu hoşunuza gitmiyorsa başka yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için bir fincan bebek pudrasını küçük kaba yerleştirip çatalla hafif karıştırın. Daha sonra hoş kokulu esansiyel yağdan bir miktar 10 ila 15 damla damlatın.

NOT: Doktorunuzdan onay almadan uygulamayınız...

BİR YORUM YAPIN 0