Bebekler için peynir seçimi! Peynire kaçıncı ay başlanır? Bebekler için az tuzlu peynir tarifi

Anne ve babalar, bebeklerinde ilk altı aydan sonra ek gıda dönemine geçiş yaptığı zaman bebeklerinde peynir seçimine dikkat etmelilerdir. Peki bebekler hangi tür peynirleri yiyebilir, en iyi peynir hangisi? Bebeklerde peynir seçiminde nelere dikkat edilmeli? Bebekler için az tuzlu peynir yapımı...

Kemik gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamak ve güçlü dişlere sahip olmak için çocukluk döneminde sağlıklı beslenilmelidir. Tam bir kalsiyum ve protein deposu olan peynir eğer küçük yaşta çocuğa sevdirilmez ise ilerleyen dönemlerde tüketmek daha da zor bir hal alacaktır. Sadece peynirde olmayan protein brokoli gibi diğer faydalı sebzelerde de vardır. Ancak brokolinin tamamında yer alan protein değeri, bir dilim peynirde saklıdır. Folik asit bakımından da zengin olan peynir A, B ve D vitamini bakımından da güçlüdür. 30 gram peynirde bulunan kalsiyum ve protein, peynir haricinde çocuğa ortalama 200 gram kadar süt tüketerek alınır. Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan peyniri, 6. aydan sonra bebeğinize yavaş yavaş vermeye başlayabilirsiniz. Doktorunuzdan bebeğinizde laktoz intoleransı olduğu bilgisini aldıysanız, peynir seçimine ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü çeşidine göre laktoz miktarları da değişebiliyor.

BEBEKLERE PEYNİR NASIL VERİLMELİ?

''BEBEKLER İÇİN EVDE LOR PEYNİRİ NASIL YAPILIR?'' haberi için TIKLAYIN

Bebeklerde peynir tüketimi için yumuşak ve tuzsuz yapıda olanları tercih etmelisiniz. Hatta bunun için tüketeceğiniz peyniri bir gün önceden temiz suda bekleterek tuzu azaltabilir ve peynirin yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Bu anlamda lor peyniri ideal bir seçim olacaktır. Bebeğinizin kahvaltısında dil peyniri, hellim, lor, mozzerella gibi az tuzlu olanları doktorunuzdan onay alarak tüketebilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN EVDE AZ TUZSUZ PEYNİR YAPIMI

Bebekler için az tuzlu peynir seçimi

Bebekler için az tuzlu peynir seçimi

MALZEMELER:

1 litre günlük süt

4 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI:

Öncelikle sütü tencereye döküp ısınmasını sağlayın. Süt kaynayınca içine 4 yemek kaşığı evde mayalanan yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın. Biraz kendi halinde kaynamasına izin verdikten sonra suyu kararınca peynir oluşmuş demektir.

Peynir soğuduktan sonra bebeğinizde tüketmeye başlayabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN DOĞAL LOR PEYNİRİ TARİFİ

Yarım litre sütü tencereye döküp ocağın altını açın. 2 çorba kaşığı yoğurt ilave edip sütün kaynamasını bekleyin. Süt kaynayıp peynir halini alınca ocağın altını kapatıp peyniri süzün ve soğumasını bekleyin.

bebekler için lor peynir

bebekler için lor peynir

Her gün 2 fincan ev yoğurdu tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Her gün 2 fincan ev yoğurdu tüketirseniz...

BİR YORUM YAPIN 0