Bebekler hangi pozisyonda kolay gaz çıkarabilir? Bebeğin gazı çıkmıyorsa...

Bebeklerin başına sıklıkla gelebilen gaz sorunu, anne ve baba tarafından gerektiği gibi halledilmezse ağlama krizlerinin uzun sürmesine neden olabilir. Bebeği rahatlatmak ve ağlamasını dindirmek için doğru bir şekilde gaz çıkartarak bebeğinizi yatıştırabilirsiniz. Peki bebeklerde gaz nasıl çıkartılır? Bebeklerde neden gaz olur? İşte 3 dakikada gaz çıkartmanın püf noktası...

Yeni doğan bebeklerde sıklıkla yaşanan sorunlardan bir tanesi de beslenme sonrası oluşan gaz sancılarıdır. Bebeğiniz hastaneden eve taburcu edildiği zaman artık her şeyiyle kontrol sizde demektir. Yanlış bir tutum sergilememek ve bebek bakımına dair bilinçli olmak anne ve babaların büyük ölçüde rahat olmalarını sağlayacaktır. Eve yeni bir üyenin katılması ile beraber tamamen değişen düzende anne ve babanın bu ortama ayak uydurabilmesi önemli bir konudur. Bebeğinizin sağlık kontrollerinde bir sorun çıkmadıysa ancak evdeyken özellikle de beslenme sonrasında ağlama nöbetlerine giriyorsa nedensizmiş gibi görünen bu krizlerin sebebi gaz olabilir!

Bebeğin memeyi tam kavrayamaması sonucunda hava yutması veya annenin tükettiği gazlı besinlerin süt yoluyla bebeğe geçmesi gaz sancılarının görülmesinde birinci etkendir.

GAZ ÇIKARMANIN 3 HAREKET İLE PÜF NOKTASI

bebekler gaz çıkarma yöntemleri

bebekler gaz çıkarma yöntemleri

  • Anneler bebeklerini emzirmeden önce bebeklerinin burnunun tıkalı olup olmadığına bakmalıdır. Eğer burun tıkanıksa, emerken zorlanacağı için hava yutacak ve bu gaz olarak bebeğe geri dönecektir.
     
  • Dolayısıyla bebeğin burnunun tıkanıklığının açık olması önemlidir. Gayet düzgün bir şekilde bebeğinizi emzirdikten sonra kucağınıza alın ve sırtı karşıya bakacak pozisyonda tutun.
     
  • Gaz yukarıda olacağı için koltuk altının üst kısmından parmak uçlarınızla yana doğru birkaç kere açılma hareketi yapın. İkinci hareket olarak da parmak uçlarını sırt bölgesinde tak tak tak şeklinde gezdirip gazı dağıtın.
  • Üçüncü harekette parmaklarınız bitişik bir şekilde aşağıdan yukarı doğru kademe kademe yukarı vurun.
     
  • Son harekette ise aşağıdan yukarı doğru hafif bastırarak vücudunu sıvazlayın. Eğer buna rağmen yine de gaz çıkmadıysa bu defa yukarıdan aşağı doğru gaz çıkarmayı deneyin.

AŞAMA AŞAMA GAZ MASAJI

Bebeğin gazını çıkarmanın püf noktaları

Bebeğin gazını çıkarmanın püf noktaları

EMZİREN ANNELERDE GAZ YAPAN BESİNLER

emziren anneler ne yememeli

emziren anneler ne yememeli

Bazen anneler bebeklerini doğru emzirseler bile gün içerisinde tükettiği gıdalar süt yoluyla bebeğe geçip gaz yapabilir. Bebekte gaz sancısının oluşmaması için beslenmeye son derece dikkat edilmelidir.

Bu nedenle kuru baklagil, gazlı içecek, salatalık, erik, mandalina ve portakal gibi yiyecekler gaz oluşumuna sebep olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli bir diğer nokta da soğuk bir şey yiyip içilmemesi gerektiğidir. Yoksa bebekte ciddi anlamda gaz sıkıntısı olacaktır.

BİR YORUM YAPIN 0