Bebekler yemek yedikten sonra neden kusar?

Bebeğindeki kusmların normal bir durum mu yoksa hastalık habercisi mi olduğunu anlayamayan anne ve babalar bu haberimizi mutlaka okumalı! Eğer bebeğiniz fışkırtarak ya da öğürerek kusuyorsa...

Anne ve baba olma hissini ilk kez yaşayan ailelerin bebekleriyle ilgili en sık endişe ettikleri konu beslenme sonrasında görülen kusmadır. Bebeklerde kusmanın ne kadarı normal ne kadarının anormal olduğunu kestiremeyen anne ve babalar, birtakım araştırmalar yaparak çözüm yolu bulmaya çalışır. Hemen hemen tüm bebeklerde ayda en az 1 kere kusmanın görüldüğü bu durumda, bazı kusmalar sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Bu kusmalar herhangi bir semptomun habercisi mi yoksa doğal bir durum mu olduğunu anlamanın ideal yolu kusmanın şiddeti, zamanı ve miktarıdır.

BEBEKLER YEMEK YEDİKTEN SONRA NEDEN KUSAR?

Beslenme sonrasında görülen kusmaların alında yatan temel etken  yemek borusuyla mide arasındaki sfinkterin yeteri kadar gelişmemesidir. Bebekler atamadıkları mukusu  bu gibi yetersizlik durumlarında kusmayı gerçekleştirir.

Bebeklerin kusmasını bir diğer nedeni de fazla miktarda bir şeylerin yedirilmesinden kaynaklanır. Bebeğinin aç kalacağı endişesinin veya fala kilo alması gerektiği düşüncesinde olan anneler, fazla yedirdiklerin de bebeklerinin kusmasına neden olur.

Eğer bebek çok zor kusuyorsa bu herhangi bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Öğürtü şeklinde ya da fışkırarak kusan bebeklerde kusmanın nedeni bağırsak tıkanıklığı ve  mide darlığından kaynaklanabilir.

Avent markasının emzik incelemeleri

İLİŞKİLİ HABER

Avent markasının emzik incelemeleri

BİR YORUM YAPIN 1

Birisi 3 yıl önce

6 yaşındaki kardeşim hep yemek yedikten sonra kusuyor neden cevap yazınn

Toplam 1 beğeni